Live

Germania - primul caz de pestă porcină

Alertă în Germania. A fost depistat un caz de pestă porcină africană. Deja au apărut zvonuri că exportul cărnii de porc ar avea de suferit. Recent au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în zece ţări din Europa, mistreţii fiind suspectaţi de răspândirea epidemiei

publicat pe 11 septembrie 2020
Alina Mitrache

În Germania a fost depistat un caz de pestă porcină africană, lângă granița cu Polonia. Boala, care nu este periculoasă pentru oameni, nu a fost găsită la un animal de fermă, ci la un mistreţ din landul Brandenburg, care înconjoară Berlinul. Testele efectuate în laborator au confirmat prezenţa maladiei.

Germania este cel mai mare producător de carne de porc din Europa şi al doilea cel mai mare exportator de carne de porc din UE pe pieţele din afara blocului comunitar.

Există temeri că exporturile Germaniei de carne de porc, în special spre China şi alte regiuni asiatice, ar putea fi ameninţate, din cauza pestei.

În perioada aprilie – iunie 2020, Germania a exportat în China aproximativ 158.000 tone de carne de porc, în valoare de 424 de milioane de euro, dublu faţă de cantitatea livrată în perioada similară din 2019.

Epidemia de pestă porcină africană a provocat o scădere cu cel puţin 40% a efectivelor de porci în China, ceea ce a dus la majorarea importurilor şi la o creştere record a preţurilor pentru carnea favorită în statul asiatic.

Recent au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în zece ţări din Europa, mistreţii fiind suspectaţi de răspândirea epidemiei. Unele state au impus interdicţii de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pestă porcină africană


Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233