dobroge.tv

Live

Ucraina depune o cerere de „aderare accelerată la NATO”. Zelenski anunţă că nu va negocia cu Rusia cât timp este Putin preşedinte

Ucraina depune o cerere de „aderare accelerată la NATO”. Zelenski anunţă că nu va negocia cu Rusia cât timp este Putin preşedinte
30 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ucraina urmează să ceară în mod oficial o „aderare accelerată la NATO”, anunţă vineri preşedintele Volodimir Zelenski, imediat după ce Rusia a anexat patru regiuni din Ucraina, relatează AFP, citat de news.ro.

Preşedintele ucrainean a semnat o cerere oficială de aderare la NATO, potrivit unei înregistrări video pe care a postat-o pe Facebook, imediat după ce Vladimir Putin a susţinut un discurs de anexare a patru regiuni ucrainene.

De facto, noi ne-am dovedit conformitatea cu normele Alianţei. Ele sunt reale pentru Ucraina - reale pe câmpul de luptă şi în toate aspectele interacţiunii noastre”, scrie pe Facebook Zelenski.

Avem încrederi unii în alţii, ne ajutăm şi ne protejăm reciproc. Asta înseamnă o Alianţă”, subliniază el.

Adoptăm o măsură decisivă semnând candidatura Ucraineii în vederea unei aderări accelerate la NATO”, anunţă şeful statului ucrainean, în această înregistrare video difuzată pe reţele de socializare.

Preşedintele ucrainean a mai anunţat vineri, în această înregistrare video, că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se află la putere, imdiat după ce liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei să capitleze.

Vladimir Putin a îndemnat vineri Ucraina „să înceteze imediat” ostilităţile şi să „revină la masa negocierilor”.

Zelenski i-a răspuns că „Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Feedraţiei Ruse. Vom negocia cu noul preşedinte”.

El denunţă, în această înregistrare video o „farsă a anexării” şi acuză Rusia că „încearcă să fure ceea ce nu-i aparţine”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat vineri, într-un discurs-fluviu anexarea regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporijea, în care a criticat virulent Occidentul şi a cerut Kievului să capituleze.

Pe de altă parte, o mulţime de oameni s-a adunat în centrul Moscovei, înaintea unui concert care sărbătoreşte anexarea a patru regiuni din Ucraina - Zaporijjea, Herson, Doneţk şi Lugansk, ocupate de trupe ruse.


Sursă foto: Twitter @PMilan707

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233