dobroge.tv

Live

Zelenski: Oficialii ruşi au început să-şi pregătească societatea pentru posibila utilizare a armelor nucleare

Zelenski: Oficialii ruşi au început să-şi pregătească societatea pentru posibila utilizare a armelor nucleare
08 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru BBC, că oficialii ruşi au început să-şi „pregătească societatea” pentru posibila utilizare a armelor nucleare, dar a adăugat că nu crede că Rusia este pregătită să le folosească, scrie news.ro.

Vorbind în limba engleză, la biroul prezidenţial din Kiev, preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat: „Încep să-şi pregătească societatea. Este foarte periculos”.

Nu sunt pregătiţi să o facă, să o folosească. Dar încep să comunice. Nu ştiu dacă o vor folosi sau nu. Cred că este periculos chiar şi să vorbim despre asta”, a adăugat liderul de la Kiev.

De asemenea, Zelenski a negat că a cerut lansarea de lovitruri preventive împotriva Rusiei, susţinând că o remarcă anterioară a fost tradusă greşit.

Trebuie utilizate lovituri preventive”, a spus el, referindu-se la sancţiuni, „nu la atacuri”.

Comentând reacţiile oficialilor ruşi la afirmaîia referitoare la loviturile preventive, el a declarat că aceătia au reacţionat în felul lor, „aşa cum le-a covenit”, reinterpretând afirmaţia sa.

În ultimele săptămâni, armata ucraineană a recucerit zone mari de teritoriu într-o contraofensivă de succes care a forţat trupele ruse să abandoneze poziţiile deţinute de mult timp. În ceea ce Kievul descrie drept răspunsul Moscovei la înfrângerile sale, preşedintele Vladimir Putin a încorporat patru regiuni parţial ocupate ale Ucrainei.

Anexările, considerate pe scară largă drept ilegale, au stârnit temeri legate de o posibilă escaladare a războiului care durează de şapte luni. Preşedintele Putin şi alţi înalţi oficiali ruşi au sugerat că armele nucleare - posibil arme mai mici, tactice - ar putea fi folosite pentru a apăra acele zone, deşi oficialii occidentali spun că nu există dovezi că Moscova este pregătită să facă acest lucru.


Sursă foto: captură video Facebook Volodimir Zelenski

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233