Live

Festivalul de la Veneția, organizat în pandemie

Festivalul de Film de la Veneţia 2020, primul ţinut de când a început pandemia de coronavirus, şi-a desemnat câştigătorii. Pelicula care a obținut marele premiul la cea de-a 77-ediție a fost Nomadland și este bazată pe o carte de nonficțiune.

Festivalul de la Veneția, organizat în pandemie
publicat pe 15 septembrie 2020
Alina Mitrache

Festivalul de Film de la Veneţia 2020, primul ţinut de când a început pandemia de coronavirus, şi-a desemnat câştigătorii. Filmul "Nomadland" al cineastei chineze Chloe Zhao (ZAO) a plecat acasă cu Leul de Aur, după o ediţie marcată de reguli de distanţare socială.

Pelicula câştigătoare la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia este bazată pe o carte de nonficţiune, Nomadland, de Jessica Brude. Filmul urmăreşte povestea unei femei care pleacă dintr-un oraş de mineri din Nevada, a cărui economie s-a prăbuşit. Filmul a avut o triplă premieră in septembrie: la Veneţia, la Festivalul de Film de la Toronto şi în cinematografele drive-in din Los Angeles. Mai mult, Chloe Zhao a devenit cea de-a cincea femeie care să câştige marele premiu de la Veneţia.

Ceremonia de închidere a Festivalului de Film de la Veneţia s-a desfăşurat, ca tot festivalul, în umbra pandemiei de coronavirus. Sala a fost mai mult goală, pentru a se asigura distanţa socială între cei prezenţi. Mai mult, toată lumea a purtat măşti, iar mulţi dintre câştigători nu au fost prezenţi în sală, ci au trimis clipuri de acasă pentru a mulţumi juriului. Inclusiv marea câştigătoare, Chloe Zhao, a trimis un clip, filmat alături de Frances McDormand.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233