dobroge.tv

Live

Festivalul de la Veneția, organizat în pandemie

Festivalul de la Veneția, organizat în pandemie
15 septembrie 2020
Publicitate

Festivalul de Film de la Veneţia 2020, primul ţinut de când a început pandemia de coronavirus, şi-a desemnat câştigătorii. Pelicula care a obținut marele premiul la cea de-a 77-ediție a fost Nomadland și este bazată pe o carte de nonficțiune.

Festivalul de Film de la Veneţia 2020, primul ţinut de când a început pandemia de coronavirus, şi-a desemnat câştigătorii. Filmul "Nomadland" al cineastei chineze Chloe Zhao (ZAO) a plecat acasă cu Leul de Aur, după o ediţie marcată de reguli de distanţare socială.

Pelicula câştigătoare la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia este bazată pe o carte de nonficţiune, Nomadland, de Jessica Brude. Filmul urmăreşte povestea unei femei care pleacă dintr-un oraş de mineri din Nevada, a cărui economie s-a prăbuşit. Filmul a avut o triplă premieră in septembrie: la Veneţia, la Festivalul de Film de la Toronto şi în cinematografele drive-in din Los Angeles. Mai mult, Chloe Zhao a devenit cea de-a cincea femeie care să câştige marele premiu de la Veneţia.

Ceremonia de închidere a Festivalului de Film de la Veneţia s-a desfăşurat, ca tot festivalul, în umbra pandemiei de coronavirus. Sala a fost mai mult goală, pentru a se asigura distanţa socială între cei prezenţi. Mai mult, toată lumea a purtat măşti, iar mulţi dintre câştigători nu au fost prezenţi în sală, ci au trimis clipuri de acasă pentru a mulţumi juriului. Inclusiv marea câştigătoare, Chloe Zhao, a trimis un clip, filmat alături de Frances McDormand.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233