dobroge.tv

Live

Rusia îşi suspendă participarea la acordul pentru exporturile de cereale ucrainene

Rusia îşi suspendă participarea la acordul pentru exporturile de cereale ucrainene
29 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Rusia a suspendat participarea la un acord intermediat de ONU pentru exportul de produse agricole din porturile ucrainene în urma atacurilor asupra navelor din Crimeea, a declarat sâmbătă Ministerul Apărării, citat de TASS, relatează Reuters, citat de hotnews.ro

Rusia a spus că forțele ucrainene, cu ajutorul dronelor, au atacat navele din flota Mării Negre din Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea anexată de Rusia, la primele ore ale zilei de sâmbătă.

Ținând cont de... actul terorist al regimului de la Kiev cu participarea experților britanici împotriva navelor Flotei Mării Negre și a navelor civile implicate în asigurarea securității „culoarului de cereale, partea rusă suspendă participarea la implementarea acordurilor privind exportul de produse agricole din porturile ucrainene”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Ministerul a declarat mai devreme că atacurile cu drone de sâmbătă au fost în mare parte respinse, cu pagube minore aduse unui dragor de mine, Ivan Golubets.

Subsecretarul ONU pentru asistență umanitară, Martin Griffiths, a declarat abia miercuri că este „relativ optimist” că acordul care a permis reluarea exporturilor de cereale ucrainene de la Marea Neagră va fi prelungit după jumătatea lunii noiembrie.

Conform acordului din 22 iulie, Ucraina a putut să-și reia exporturile de cereale și îngrășăminte la Marea Neagră, care au stagnat când Rusia și-a invadat vecinul pe 24 februarie. Acordul de export cu Ucraina a fost inițial convenit pentru 120 de zile.


Sursă foto: Ukrainian Presidential Press Off

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233