dobroge.tv

Live

Zelenski: Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă și justă, cărei formulă am enunţat-o de multe ori

Zelenski: Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă și justă, cărei formulă am enunţat-o de multe ori
05 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că „încăpăţânarea absolut nebunească a proprietarilor Rusiei de astăzi este cel mai bun indicator că tot ce le spun ei unor lideri străini despre aşa-zisa lor disponibilitate pentru negocieri este la fel de fals”. „Când cineva se gândeşte la negocieri, nu caută moduri pentru a înşela pe toată lumea din jurul său”, consideră el. „Şi este foarte bine că lumea percepe retorica rusă aşa cum merită, mai exact ca o minciună, şi este atentă doar la ceea ce face de fapt statul terorist. Ce face, nu ce spune. Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă şi justă, a cărei formulă am enunţat-o de multe ori”, adaugă Zelenski, scrie news.ro.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis vineri seară, că în Ucraina a fost Ziua muncitorilor feroviari, iar pentru această ţară calea ferată înseamnă „transport, cum a fost întotdeauna, asigurarea apărării, livrarea tuturor celor necesare pentru societate şi producţia de structuri de apărare”. El a menţionat că i-a felicitat pe muncitorii de la Căile Ferate Ucrainene care arată prin munca lor „cum îndeplinirea obişnuită a îndatoririlor oficiale în circumstanţe neobişnuite devine o parte importantă a mişcării întregii naţiuni spre victorie în război”.

El a arătat că, în timpul zilei, au sunat alarme aeriene în majoritatea regiunilor ţării. „Sunt (drone – n.r.) Shaheds doborâte, rachete Kalibr doborâte. Mai exact, opt (drone) Shaheds au fost doborâte de regimentul anti-aerian 301 Nikopol. Două Kalibr au fost distruse de unităţile comandamentelor anti-aeriene Sud şi Centru”, a spus preşedintele Ucrainei.

Zelenski a menţionat că în sud luptătorii din infanteria mecanizată au distrus „echipamente ale inamicului, mâna de lucru rusească”.

Cele mai cumplite lupte sunt concentrate, pe parcursul acestei săptămâni, în Donbas – Bakhmut şi Soledar. Ne menţinem poziţiile. Şi în aceste şi alte câteva direcţii din regiunea Doneţk, armata rusă a pierdut atâtea vieţi ale oamenilor săi şi atâta muniţie cât nu a pierdut în cele două războaie cecene împreună”, a susţinut el.

Potrivit lui Zelenski, nivelul real al pierderilor Rusiei este ascuns faţă de societatea rusă, iar oamenii sunt minţiţi că mobilizarea s-a încheiat, deşi „adevărul este că în regiuni din Rusia şi pe teritoriul nostru ocupat, ei continuă să adune oameni pentru a-i trimite la moarte”.

Şi această încăpăţânare absolut nebunească a proprietarilor Rusiei de astăzi este cel mai bun indicator că tot ce le spun ei unor lideri străini despre aşa-zisa lor disponibilitate pentru negocieri este la fel de fals. Când cineva se gândeşte la negocieri, nu caută moduri pentru a înşela pe toată lumea din jurul său pentru a trimite zeci sau sute de mii de alţi oameni” la moarte, „mobilizaţi sau ca mercenari”, a afirmat el.

„Şi este foarte bine că lumea percepe retorica rusă aşa cum merită, mai exact ca o minciună, şi este atentă doar la ceea ce face de fapt statul terorist. Ce face, nu ce spune. Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă şi justă, a cărei formulă am enunţat-o de multe ori. Lumea ne cunoaşte poziţia. Aceasta înseamnă respect pentru Carta ONU, respect pentru integritatea noastră teritorială, respect pentru oamenii noştri şi responsabilitatea cuvenită pentru teroare – aceasta înseamnă pedepsirea tuturor celor vinovaţi şi compensaţii integrale pentru pagubele pe care Rusia ni le-a cauzat”, a continuat Zelenski.

El a vorbit despre o declaraţie a miniştrilor afacerilor externe din G7, referitoare la aspecte-cheie ale situaţiei privind apărarea împotriva agresiunii ruseşti, şi a mulţumit partenerilor pentru crearea unui mecanism prin care să ajute Ucraina să reconstruiască infrastructura energetică vitală.

Zelenski a menţionat şi noul pachet de asistenţă pentru apărare primit de la americani, în valoare de 400 de milioane de dolari, arătând că acesta constă în vehicule blindate, de care este nevoie pentru a înainta pe front.

Totodată, preşedintele ucrainean a menţionat un nou pachet de asistenţă militară din partea Ţărilor de Jos, în valoare de 125 de milioane de euro, care va asigura întărirea unităţilor de tancuri.

Zelenski a adăugat că Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui SUA, a vizitat Kievul vineri, el comunicând constant cu şeful de cabinet Andriy Yermak.

Lucrăm la chestiunea apărării aeriene şi anti-rachete pentru Ucraina. Azi, am celebrat eforturile personale ale dlui Sullivan oferindu-i cea mai înaltă distincţie a statului nostru – ordinul Iaroslav cel Înţelept. Şi am discutat în detaliu cu dl. Sullivan cum putem întări în continuare interacţiunea noastră”, a detaliat el.

El a menţionat, de asemenea, că în aceste zile Prima Doamnă şi reprezentanţi ai Guvernului au vizitat Portugalia, la Summit-ul Web, arătându-se încrezător că va exista un răspuns la apelul Olenei Zelenska la comunitatea IT de a ajuta la protecţia Ucrainei. Totodată, Prima Doamnă a avut întrevederi cu preşedintele şi premierul Portugaliei.

„Şi încă ceva. 4 noiembrie este o zi în care s-a făcut un pas important în dezvoltarea statalităţii noastre suverane. În urmă cu 31 de ani, a fost adoptată Legea ucraineană privind «Graniţa de Stat». Aceasta este unul dintre primele documente fundamentale ale independenţei restabilite a Ucrainei. Ne amintim de fiecare colţ din ţara noastră. Vom elibera toate oraşele şi satele noastre, indiferent ce plănuiesc ocupanţii pentru a-şi prelungi şederea pe pământ ucrainean. Ucraina va fi liberă. Şi întreaga noastră graniţă va fi restabilită – atât pe pământ, cât şi pe mare. Atât în est, cât şi în sud”, a încheiat Zelenski.


Sursă foto: captură video Facebook Volodimir Zelenski

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233