dobroge.tv

Live

Zelenski: „Pas cu pas, ne îndreptăm spre revenirea steagului ucrainean în toate oraşele şi comunităţile noastre”

Zelenski: „Pas cu pas, ne îndreptăm spre revenirea steagului ucrainean în toate oraşele şi comunităţile noastre”
09 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Volodimir Zelenski a promis în mesajul transmis marţi seară către naţiune că forţele ucrainene nu vor ceda „nici măcar un centimetru” în luptele pentru controlul regiunii Doneţk, în timp ce oficialii proruşi instalaţi acolo au declarat că forţele ucrainene se deplasează cu tancuri către un oraş din sud, relatează Reuters, citat de news.ro.

Punctele-cheie ale conflictului din regiunea industrială Doneţk se află în jurul oraşelor Bahmut, Soledar şi Avdiivka, teatrul celor mai grele lupte din ţară de când forţele ruseşti au invadat Ucraina, la sfârşitul lunii februarie.

Activitatea ocupanţilor rămâne la un nivel extrem de ridicat - zeci de atacuri în fiecare zi. Suferă pierderi extraordinar de mari, dar ordinul lor rămâne acelaşi - să avanseze către graniţa administrativă a regiunii Doneţk. Nu vom ceda niciun centimetru din teritoriul nostru”, a spus Zelenski.

El a mai spus că în regiunea Herson armata ucraineană „înţelege clar ce plănuieşte inamicul” şi acţionează în consecinţă, „cu atenţie şi în interesul eliberării întregului teritoriu”.

În est, „pas cu pas, ne îndreptăm spre revenirea steagului ucrainean în toate oraşele şi comunităţile noastre. De asemenea, consolidăm în mod activ graniţa”, susţine Zelenski.

El a dat asigurări că în paralel se lucrează în continuare la restabilirea vieţii normale în zonele eliberate şi se fac reparaţii la toate instalaţiile energetice avariate de loviturile ruseşti. Marţi seară, de exemplu, patru milioane de ucraineni din 14 regiuni şi din oraşul Kiev erau deconectaţi de la alimentarea cu energie electrică.

Zelenski a mai anunţat că guvernul Ucrainei a luat decizia de a scuti de TVA şi de taxe de import toate bunurile care au legătură cu energia electrică şi încălzirea - generatoare, baterii, transformatoare şi alte echipamente pentru furnizarea de energie şi căldură.

„Înţelegem clar: transformarea iernii într-o armă este planul unui stat terorist împotriva statului nostru, precum şi împotriva întregii Europe. Dar noi facem totul pentru ca şi acest plan rusesc să eşueze, ca şi diversele planuri anterioare”, a promis Zelenski.


Sursă foto: catură video Facebook Офіс Президента України

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233