dobroge.tv

Live

UPDATE. Explozie puternică pe un bulevard pietonal din Istanbul - sunt şase morţi şi 53 de răniţi. MAE anunţă că nu sunt cetăţeni români printre victime

UPDATE. Explozie puternică pe un bulevard pietonal din Istanbul - sunt şase morţi şi 53 de răniţi. MAE anunţă că nu sunt cetăţeni români printre victime
13 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

O explozie puternică a avut loc, duminică, pe celebrul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul. Potrivit primelor informaţii publicate de agenţiile de ştiri din Turcia, 11 persoane au fost rănite, iar cel puţin patru oameni au murit. 

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a precizat că explozia a avut loc aproximativ la ora locală 16.20 şi că s-a soldat cu morţi şi răniţi, fără să precizeze numărul acestora.

În social media au apărut imagini cu momentul exploziei şi cu reacţia de după deflagraţie, potrivit news.ro.

UPDATE. Guvernatorul Ali Yerlikaya a anunţat că în urma exploziei au murit şase oameni şi au fost răniţi 53, conform primelor date. 

UPDATE. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locale cu privire la explozia produsã în zona pietonalã Istiklal din Istanbul şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi situaţia persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii incidentului.  Autorităţile locale au transmis reprezentanţilor consulari că nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime, spune ministerul. 

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537. MAE menţionează că, până la acest moment, autorităţile locale au transmis reprezentanţilor consulari că nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident. 

 Reprezentanţii Consulatului General al României la Istanbul continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări. 

 MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537 , apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. 

 De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al oficiului consular: +90 533 5420695.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233