dobroge.tv

Live

Vestul Greciei, lovit de un ciclon cu forța unui uragan - VIDEO

19 septembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Ciclonul Ianos face prăpăd în vestul Greciei. În Insulele Ionice s-au produs inundaţii, pene de curent şi ploi torenţiale. Rafalele de vânt au fost de până la 117 kilometri pe oră, relatează AFP, citând protecţia civilă elenă.

„Situația este fără precedent. Sunt aici de 37 de ani și este pentru prima dată când vedem un astfel de coșmar. Nu am dormit deloc, situația este critică. Întreaga fațadă a tavernei mele a fost distrusă, vântul a spulberat-o”, a declarat un localnic, citat de digi24.ro.

Dezastrul a lovit, printre altele, insulele Corfu, Itaca, Zakynthos, Lefkada și Kefalonia, dar nu au fost deocamdată înregistrate victime.În Itaca şi Zakynthos au fost pene de curent şi circulaţia pe o parte din drumuri a fost întreruptă, în timp ce Corfu şi Lefkada au fost afectate, într-o măsură mai mică, de intemperii.

„Vorbim de un fenomen relativ rar. E un tip de ciclon care are caracteristici ale celor din zona tropicală. Vorbim de un ciclon care are o putere mult mai mare decât cele mediteraneene obișnuite, poate ajunge la efecte de categoria ciclonului de gradul I pe scara Saphir, cu viteze ale vântului peste 119 kilometri până la 153 de km/h. La rafală poate depăși 160 de km/h. Se pare că încă 30-36 de ore se vor mai simți efecte în zona Greciei, însă traiectoria ciclonului se modifică, se duce spre zone dinspre sud”, a explicat vineri Roxana Bojariu, climatolog, pentru digi24.ro

Grecia a mai fost lovită de un uragan în 2018, atunci murind doi oameni pe Insula Evia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233