dobroge.tv

Live

AP: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de armata Ucrainei către un proiectil rusesc

AP: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de armata Ucrainei către un proiectil rusesc
16 noiembrie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Trei oficiali americani au afirmat că evaluările preliminare au sugerat că racheta care a ajuns în Polonia a fost lansată de forţele ucrainene asupra uneia ruseşti care a vizat teritoriul ucrainean în timpul atacului de marţi. Oficialii au vorbit sub rezerva anonimatului deoarece nu erau autorizaţi să discute public pe acest subiect, precizează AP, citat de news.ro.

CITEȘTE ȘI: Două rachete rusești au căzut în Polonia, stat NATO, şi au ucis doi oameni. Forțele Aeriene Poloneze au ridicat avioane de luptă

Conform AP, această evaluare şi comentariile lui Biden la summitul Grupului celor 20 din Indonezia contrazic informaţiile de marţi ale unui înalt oficial de informaţii american care a declarat AP că rachetele ruseşti au intrat în Polonia.

Două persoane au fost ucise în Polonia de rachete care au căzut pe teritoriul acestei ţări membre NATO, în condiţiile în care atacurile ruseşti lansate marţi asupra Ucrainei au vizat inclusiv oraşul Liov, situat la 80 de kilometri de graniţa cu Polonia.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că informaţiile preliminare sugerează că este puţin probabil ca racheta care a provocat marţi o explozie în Polonia şi a ucis doi civili să fi fost lansată din interiorul Rusiei, transmite CNN.

El a adăugat că „este puţin probabil, având în vedere traiectoria, ca aceasta să fi fost trasă din Rusia. Dar vom vedea”.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că informaţiile privind rachetele ruseşti care ar fi aterizat în Polonia au fost o „provocare deliberată”.

Rusia a lansat marţi cel puţin 85 de rachete, cele mai multe dintre ele vuzând instalaţiile energetice ucrainene.


Sursă foto: news.ro

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Cultură cu de toate

Retrospectivă

Reteta Sanatatii

Sarcina cu risc

Reteta Sanatatii

Boala paradontală

În centrul atenției

Cu Bogdan Papacostea

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

În centrul atenției

Cu Bogdan Papacostea

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233