dobroge.tv

Live

Zelenski: ''Doar protecţia deplină a cerului ucrainean va salva atât Ucraina, cât şi Europa de multele posibile escaladări ale agresiunii ruseşti''

Zelenski: ''Doar protecţia deplină a cerului ucrainean va salva atât Ucraina, cât şi Europa de multele posibile escaladări ale agresiunii ruseşti''
18 noiembrie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut joi seara partenerilor occidentali să asigure „protecţia deplină a cerului ucrainean” în condiţiile în care ţara sa se confruntă cu un val de atacuri cu rachete din partea Rusiei.

„Încă o dată şi încă o dată, le repetăm partenerilor noştri că numai protecţia deplină a cerului ucrainean va salva atât Ucraina, cât şi Europa de multe posibile escaladări ale agresiunii ruseşti şi va încuraja cu siguranţă Rusia să pună cu adevărat capăt războiului”, a declarat Volodimir Zelenski, în condiţiile în care Ucraina se confruntă cu valuri de atacuri cu rachete din partea Rusiei.

Protecţia aeriană ar putea aduce o pace reală, „nu genul de propagandă care sună acum de la Kremlin despre presupusa disponibilitate pentru negocieri, pentru a câştiga timp şi a aduna forţe pentru o nouă ofensivă”, a spus Zelenski.

În mesajul său zilnic transmis joi seară, Zelenski a anunţat că şapte cadavre au fost recuperate dintre rămăşiţele unei clădiri rezidenţiale distruse de bombardamentele ruseşti miercuri seară într-o localitate din regiunea Zaporojie, dar bilanţul ar putea creşte. De asemenea, zeci de persoane au fost rănite într-un atac cu rachete în Dnipro.

Zelenski a spus că Ucraina se confruntă în continuare cu întreruperi de urgenţă ale energiei electrice, după un nou val de atacuri cu rachete ruseşti, în timp ce temperaturile au scăzut spre limitele îngheţului.

„În acest moment, peste 10 milioane de ucraineni sunt lipsiţi de electricitate”, a anunţat el.

În mesajul său video zilnic, Zelenski a declarat joi că echipele fac tot posibilul pentru a normaliza alimentarea cu energie electrică, dar au avut loc noi „întreruperi de urgenţă ale alimentării cu energie electrică, pe lângă cele planificate pentru stabilizare”.

Majoritatea penelor de curent sunt în regiunile Vinniţia, Odesa, Sumî şi Kiev, a precizat preşedintele.

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Cultură cu de toate

Retrospectivă

Reteta Sanatatii

Sarcina cu risc

Reteta Sanatatii

Boala paradontală

În centrul atenției

Cu Bogdan Papacostea

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

În centrul atenției

Cu Bogdan Papacostea

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233