dobroge.tv

Live

Bombardamente la centrala nucleară Zaporojie. Avertisment de la AIEA: ''Vă jucaţi cu focul!''

Bombardamente la centrala nucleară Zaporojie. Avertisment de la AIEA: ''Vă jucaţi cu focul!''
20 noiembrie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, care se află sub controlul Rusiei, a fost zguduită duminică de bombardamente, atrăgând condamnarea şefului agenţiei de supraveghere nucleară a ONU, care a spus că astfel de atacuri riscă un dezastru nuclear major, transmite Reuters.

Şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a condamnat atacurile împotriva centralei atomo-electrice ucrainene Zaporojie, aflată sub controlul Rusiei, cerându-le celor aflaţi în spatele acestora să le pună capăt imediat, transmite Reuters.

”Veştile de la echipa noastră de ieri şi de azi dimineaţă sunt extrem de tulburătoare. Au avut loc explozii la locul acestei centrale nucleare majore, ceea ce este complet inacceptabil. Oricine se află în spatele acestora trebuie să se oprească imediat. După cum am spus de multe ori înainte, vă jucaţi cu focul”, a declarat şeful agenţiei ONU, Rafael Grossi, într-un comunicat.

Rusia a acuzat duminică forţele ucrainene că au procedat la noi bombardamente împotriva centralei Zaporojie, dând însă asigurări că nivelul de radiaţii rămâne „conform normei”.

„Regimul de la Kiev nu încetează provocările în scopul de a crea ameninţarea unei catastrofe la centrala nucleară Zaporojia”, a afirmat armata rusă într-un comunicat. Sâmbătă şi duminică, forţele ucrainene au tras mai mult de 20 de „obuze de mare calibru” asupra centralei, potrivit Moscovei.

Obuzele au explodat mai ales între blocurile energetice 4 şi 5 şi au vizat acoperişul unei „clădiri speciale” situate în proximitatea acestor blocuri. În ciuda bombardamentelor, „nivelul de radiaţie în zona centralei rămâne conform normei”, subliniază comunicatul.

De mai multe luni, Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în zona centralei, care au avariat clădiri şi au ameninţat să producă un accident nuclear.

Sursă foto: hotnews.ro

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Cultură cu de toate

Retrospectivă

Reteta Sanatatii

Sarcina cu risc

Reteta Sanatatii

Boala paradontală

În centrul atenției

Cu Bogdan Papacostea

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

În centrul atenției

Cu Bogdan Papacostea

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233