dobroge.tv

Live

UPDATE. Sirenele de război au răsunat în toată Ucraina. Bombardamentele ruseşti au ucis patru oameni, pană masivă de curent în Republica Moldova. Maia Sandu: Rusia a lăsat Moldova pe întuneric

UPDATE. Sirenele de război au răsunat în toată Ucraina. Bombardamentele ruseşti au ucis patru oameni, pană masivă de curent în Republica Moldova. Maia Sandu: Rusia a lăsat Moldova pe întuneric
23 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

UPDATE. Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte 34 au fost rănite rănite într-un atac cu rachetă la Kiev, anunţă miercuri şeful Administraţiei Militare Oleksii Kuleba, relatează CNN. Cinci dintre persoanele rănite sunt copii, precizează el.

                                                                                                                        ***

Noi bombardamente masive ale rușilor au avut azi loc asupra țintelor electrice din Ucraina. Atacurile au generat pene de curent în toată țara, iar trei persoane au fost ucise şi şase rănite în urma unui atac cu rachete ruseşti la Kiev. Au fost auzite explozii în Liov şi Kremenciuk, în regiunea Poltava.

''Un nou atac masiv asupra facilităţilor infrastructurilor (Ucrainei) este în desfăşurare'', a scris pe Twitter, Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski. Aprovizionarea cu apă a capitalei ucrainene a fost suspendată în urma acestui nou atac rusesc, au anunţat pe Telegram primarul oraşului, Vitali Kliciko, şi administraţia militară a Kievului, aceasta din urmă menţionând de asemenea că un imobil a fost avariat.

Şi capitala Chișinău și mai multe raioane din Republica Moldova sunt afectate de o nouă pană masivă de curent, după bombardamentele de la Kiev. ”Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a cerut ca Ucraina să primească „toate sistemele de apărare aeriană necesare, cât mai curând posibil”, în urma noilor atacuri ruseşti cu rachete.

Moscova a lansat „o nouă teroare cu rachete” împotriva Kievului şi a altor oraşe ucrainene pentru a „sărbători” recunoaşterea de către Parlamentul European a Rusiei ca stat terorist, a declarat Kuleba pe Twitter.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233