dobroge.tv

Live

Manfred Weber: România aparţine spaţiului Schengen!

Manfred Weber: România aparţine spaţiului Schengen!
11 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Liderul Partidului Popular European Manfred Weber afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că România aparţine spaţiului Schengen şi că, în calitate de preşedinte al Grupului PPE şi al partidului, este de datoria sa să lucreze pentru aderarea la Schengen pentru România şi Bulgaria. 

„România aparţine spaţiului Schengen! În calitate de preşedinte al Grupului PPE şi al Partidului, este de datoria mea să lucrez pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România şi Bulgaria. La fel ca mulţi dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al şedinţei de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept şi nu sunt profund de acord cu asta. Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile.

Sunt şi am fost întotdeauna pentru, deoarece cred că libertatea de circulaţie în zona Schengen face parte din promisiunea europeană. Face parte din cel mai valoros şi mai important simbol al cooperării noastre europene: libertatea. Nu voi renunţa la misiunea noastră. România îşi merită locul în Schengen. Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noştri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul”, a scris liderul PPE.

Manfred Weber, care cu o zi înainte de Consiliul JAI a mers la Viena şi a încercat alături de europarlamentari români să-l facă pe cancelarul Karl Nehammer să se răzgândească în privinţa blocării aderării României la Schengen, a declarat, într-un interviu publicat vineri de cotidianul „Die Presse” că şeful guvernului de la Viena are tot sprijinul său şi are dreptate când se plânge că spaţiul Schengen nu funcţionează şi de aceea problema ar trebui abordată în Consiliul European.

Sursă foto: g4media.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233