dobroge.tv

Live

Zelenski, în mesajul de Crăciun: „Nu vom aştepta un miracol. La urma urmei, îl creăm noi înşine”

Zelenski, în mesajul de Crăciun: „Nu vom aştepta un miracol. La urma urmei, îl creăm noi înşine”
25 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Volodimir Zelenski a afirmat, în mesajul adresat lumii şi ucrainenilor cu ocazia Crăciunului, că în ciuda situaţiei actuale, oamenii din Ucraina vor sărbători, se vor regăsi, vor cânta colinde şi se vor îmbrăţişa. El a precizat că unii ucraineni vor „vedea prima stea” prin găurile de gloanţe din propriile case, însă este încrezător că „lacrimile vor fi înlocuite cu bucurie, speranţa va veni după disperare, iar moartea va fi învinsă de viaţă”, scrie news.ro

Am trăit o mulţime de veşti amare şi vom primi meritat veşti bune. Vom cânta colinde de Crăciun – mai vesele ca niciodată – mai tare decât sunetul unui generator. Vom auzi vocile rudelor – în inimile noastre – chiar dacă au picat comunicaţiile şi internetul. Şi chiar şi în întuneric total – ne vom regăsi – să ne îmbrăţişăm strâns. Şi dacă nu este căldură, ne vom îmbrăţişa strâns pentru a ne încălzi.

Vom sărbători! Ca de fiecare dată. Vom zâmbi şi vom fi fericiţi. Ca de fiecare dată. Diferenţa este una. Nu vom aştepta un miracol. La urma urmei, îl creăm noi înşine”, a spus Zelenski.

Apariţia Fiului lui Dumnezeu le-a dat oamenilor speranţă pentru mântuire, credinţă în biruinţa bunătăţii şi a milei, a menţionat liderul ucrainean.

Din nefericire, toate sărbătorile ne lasă un gust amar anul acesta. Şi putem simţi altfel spiritul tradiţional al Crăciunului. Cina la masa familiei nu poate fi atât de gustoasă şi caldă. S-ar putea să fie scaune goale în jurul mesei. Iar casele şi străzile noastre nu pot fi atât de luminoase. Iar clopotele de Crăciun pot suna nu atât de tare şi inspirator. Prin sirene de raid aerian sau chiar mai rău – împuşcături şi explozii. Şi toate acestea pot reprezenta o ameninţare mai mare. Este o dezamăgire. A forţelor superioare şi a puterii lor, a bunătăţii şi dreptăţii în lume. Pierderea speranţei. Pierderea iubirii. Pierderea de sine...

Dar nu este asta ceea ce răul şi întunericul, care au ridicat armele împotriva noastră, vor în esenţa lor?

Le rezistăm de mai bine de trei sute de zile şi opt ani. Şi le vom permite să realizeze ceea ce îşi doresc?

În această luptă, avem o altă armă puternică şi eficientă. Ciocanul şi sabia spiritului şi conştiinţei noastre. Înţelepciunea lui Dumnezeu. Curaj şi vitejie. Virtuţi care ne înclină să facem binele şi să biruim răul.

Actul principal de curaj reprezintă rezistenţa şi ducerea până la capăt a muncii cuiva, în ciuda a tot. Adevărul ne luminează calea. Noi ştim asta. Apărăm asta. Adevărul nostru este o luptă pentru libertate. Libertatea are un preţ mare. Dar sclavia are un preţ şi mai mare”, a adăugat el.

Zelenski a menţionat că răbdarea şi credinţa luminează calea ucrainenilor.

Răbdare şi credinţă. Acestea sunt forţe gemene. După cum s-a spus, “cel care stăpâneşte şi controlează propriul spirit este mai bun decât cel care cucereşte un oraş”. A îndura nu înseamnă a accepta circumstanţele. Răbdarea înseamnă a veghea pentru a ne asigura că nu lăsăm nicio îndoială sau teamă să intre în mintea noastră. Este credinţa în forţele proprii.

Răul nu are nicio armă mai puternică decât armura dată nouă de Dumnezeu. Răul se izbeşte de această armură ca de un zid de piatră. Am văzut asta nu doar o dată. Am îndurat la începutul războiului. Am îndurat atacuri, ameninţări, şantaj nuclear, teroare, atacuri cu rachete. Să îndurăm iarna aceasta pentru că ştim pentru ce luptăm.

Mergem înainte printre spini către stele, ştiind ce ne aşteaptă la capătul drumului. Dumnezeu este un Judecător drept care răsplăteşte binele şi pedepseşte răul. Este evident de ce parte suntem. Cine este cine în această bătălie este evident. Există cel puţin şapte dovezi în acest sens – sunt cunoscute – „O privire mândră, o limbă mincinoasă, Şi mâini care vărsă sânge nevinovat, O inimă care născoceşte închipuiri rele, Picioare care sunt iuţi în alergare spre rău, Un martor mincinos care vorbeşte minciuni şi cel ce seamănă discordie între fraţi”. Ne opunem tuturor acestora. Fiind un model pentru ceilalţi. Credincioşii, cei care cred cu adevărat, trebuie să fie o lumină pentru restul lumii. De mai bine de trei sute de zile, ucrainenii se străduiesc pentru acest lucru, dovedindu-l, servind ca exemplu altora. Nu suntem drepţi, nu suntem sfinţi, dar cu siguranţă luptăm pentru bine şi pentru lumină, cu credinţă în profeţia biblică:

„Orice vale va fi umplută, orice munte şi deal coborât. Drumurile strâmbe vor deveni drepte, căile aspre vor fi netede. Poporul care umblă în întuneric va vedea o lumină strălucitoare. Lumina va străluci asupra celor ce locuiesc pe tărâmul umbrei morţii. Căci nouă ni s-a născut un copil, nouă ni s-a dat un fiu!

Credem că lacrimile vor fi înlocuite cu bucurie, speranţa va veni după disperare, iar moartea va fi învinsă de viaţă” a transmis el.

Volodimir Zelenski a subliniat că oriunde se află, ucrainenii vor fi împreună de Sărbători.

Astăzi şi la toate viitoarele sărbători de iarnă ne întâlnim în circumstanţe dificile. Cineva va vedea prima stea de pe cer peste Bahmut, Rubizhne şi Kreminna. De-a lungul a mii de kilometri de linia frontului. Cineva este pe drum – de la graniţa ucraineano-polonă până în regiunea Herson sau Zaporojie. Cineva o va vedea prin găurile de gloanţe ale propriei case. Cineva va sărbători în casele altora, dar în casele oamenilor străini – case ale ucrainenilor care le-au oferit adăpost ucrainenilor. În Zakarpattia, Bucovina, regiunea Lviv, regiunea Ivano-Frankivsk şi multe alte regiuni. Cineva va auzi Shchedryk într-o altă limbă - în Varşovia, Berlin, Londra, New York, Toronto şi multe alte oraşe şi ţări. Şi cineva se va întâmpina în acest Crăciun în captivitate, dar să-şi amintească faptul că venim pentru oamenii noştri, vom readuce libertatea tuturor bărbaţilor şi femeilor ucrainene.

Oriunde am fi, vom fi împreună astăzi. Şi împreună vom privi spre cerul serii. Şi împreună ne vom aminti de dimineaţa zilei de 24 februarie. Să ne amintim prin câte am trecut. Să ne amintim de Azovstal, Irpin, Bucha, Kramatorsk, Insula Şerpilor, Chornobayivka, Izium, Herson. Ne punem o dorinţă. Una pentru toti. Şi vom simţi bucurie. Una pentru toti. Şi vom înţelege adevărul. Unul pentru toti. Despre faptul că nicio dronă kamikaze nu este capabilă să stingă zorii de Crăciun. Îi vom vedea strălucirea chiar şi sub pământ, într-un adăpost anti-bombă. Ne vom umple inimile cu căldură şi lumină. Nicio rachetă Kinzhal nu îi poate răni. Se vor sparge de spiritul nostru de oţel. Şi lupta noastră va continua fără oprire. Nu este ameninţată de întreruperi de curent planificate sau de urgenţă. Şi nu vom simţi niciodată lipsă de curaj”, a adăugat preşedintele Ucrainei.


Sursă foto/video: Biroul Prezidențial

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233