dobroge.tv

Live

FRANŢA. Atac cu macetă lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo - doi jurnalişti au fost răniţi grav

FRANŢA. Atac cu macetă lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo - doi jurnalişti au fost răniţi grav
26 septembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Cel puțin doi oameni au fost înjunghiați vineri, la Paris, lângă fostul sediu al publicației „Charlie Hebdo”. Autoritățile au anunțat că ancheta a fost preluată de parchetul antitero și că au fost reținuți doi suspecți. După atacul din 2015, redacția revistei de satiră a fost mutată la o adresa secretă.

Cele două persoane sunt jurnalişti care au fost atacaţi la întâmplare, în timp ce se aflau într-o pauză de fumat. Suspectul, un pakistanez în vârstă de 18 ani, se afla în continuare în arest preventiv sâmbătă.

„Acest atac s-a întâmplat într-un loc simbolic, într-o perioadă în care are loc procesul privind teribilele atacuri asupra redacţiei Charlie Hebdo”, a subliniat premierul francez Jean Castex. Şeful executivului francez, care s-a deplasat la locul incidentului, a spus că principalul atacator a fost arestat. O a doua persoană se află de asemenea în arest.

Autorităţile au lansat o anchetă antiteroristă după acest atac.

„Eram în biroul meu. am auzit ţipete pe stradă. Am privit pe fereastră şi am văzut o femeie care era întinsă pe jos şi care fusese lovită în faţă cu ceea ce posibil era o macetă”, a declarat un martor pentru Europe 1. Postul de radio citează ofiţeri de poliţie conform cărora principalul suspect ar avea 18 ani, ar fi născut în Pakistan şi era cunoscut serviciilor de securitate franceze.

Atacul comis vineri survine după ce „Charlie Hebdo” a făcut recent obiectul unor noi ameninţări după ce săptămânalul a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mohamed, în perspectiva deschiderii, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din 7-9 ianuarie 2015.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233