dobroge.tv

Live

RĂZBOI UCRAINA. Cel puţin 14 morţi în urma unui atac cu rachetă asupra unui bloc de apartamente. O mamă care şi-a pierdut fiul: ''De ce l-ai ucis? Întreaga ta ţară să fie blestemată'' - VIDEO

RĂZBOI UCRAINA. Cel puţin 14 morţi în urma unui atac cu rachetă asupra unui bloc de apartamente. O mamă care şi-a pierdut fiul: ''De ce l-ai ucis? Întreaga ta ţară să fie blestemată'' - VIDEO
15 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Cel puţin 14 persoane au murit şi alte 73 au fost rănite, în urma unui atac cu rachetă asupra unui bloc de apartamente din Dnipro. Clădirea a fost lovită de o rachetă X-22, după ce cinci dintre acestea au fost lansate din regiunea Kursk şi Marea Azov. Între dărâmături se mai aflau, în cursul nopţii, persoane în viaţă care trimiteau sms-uri pentru a fi ajutate. La un moment dat, salvatorii au oprit toate operaţiunile de căutare pentru a auzi strigătele de ajutor, scrie news.ro.

Într-un filmuleţ devenit viral, o femeie care şi-a pierdut fiul este ţinută de doi bărbaţi în timp ce îşi strigă disperarea în mijlocul operaţiunilor de salvare după atacul de la Dnipro.

„De ce l-ai ucis? Ai venit aici în oraşul nostru. Te-am acceptat ca pe nişte oameni normali, ca pe nişte rude. Ce ai făcut cu fiul meu? Ticăloşilor. Vă blestem până la a şaptea generaţie. Veţi fi blestemaţi de toţi oamenii, de mine şi de lacrimile tuturor. Întreaga ta ţară să fie blestemată”, a strigat femeia.

La Dnepr au fost declarate trei zile de doliu.

Zelenski: Trebuie să facem totul pentru a opri ruscismul, aşa cum lumea liberă a oprit nazismul

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, în discursul adresat naţiunii, că 30 de rachete ruseşti au fost lansate asupra Ucrainei în cursul zile, 20 fiind doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană. El a mai spus că ruscismul trebuie oprit, aşa cum lumea liberă a oprit nazismul.

"Voi începe acest discurs fără un salut. Şi vreau să fiu auzit de acei oameni – nu doar de liderii politici – care încă ezită dacă merită să furnizeze Ucrainei armele care ne vor ajuta să învingem statul terorist în acest an. Rusia a lansat un alt atac cu rachete asupra oraşelor ucrainene. Kiev, Harkov, Odesa, Krîvoi Roig, Dnepr, Viniţia, Ladijin, Burştin, regiunea Lvov, Hmelniţki şi alte oraşe au fost ţinte ale teroriştilor. Ţintele civile sunt peste tot! În oraşul Dnepr, o clădire de locuinţe a fost distrusă în acest atac rus. O clădire obişnuită cu nouă etaje, aşa cum există destul de multe în diferite oraşe din Europa Centrală şi de Est. Toate etajele acestei clădiri – de la al doilea până la al nouălea – au fost distruse de explozia unei rachete ruseşti. S-au putut salva zeci de oameni – răniţi, traumatizaţi, li se oferă îngrijiri. Printre ei se numără şi copii, cea mai mică fetiţă are trei ani. Şi acestea sunt cifre pentru moment. Echipele de intervenţie vor lucra pe tot parcursul nopţii. Nu se ştie deocamdată câţi oameni sunt sub dărâmături. Din păcate, numărul morţilor creşte cu fiecare oră...Condoleanţe rudelor şi prietenilor.

Poate fi oprită teroarea rusă? Da. Este posibil să o faci cumva altfel decât pe câmpul de luptă din Ucraina? Din păcate, nu. Acest lucru poate şi trebuie făcut pe pământul nostru, pe cerul nostru, în marea noastră. De ce este nevoie pentru acest lucru? De acele arme care se află în depozitele partenerilor noştri şi pe care trupele noastre le aşteaptă atât de mult. Oricât muncă de convingere s-ar duce sau doar trecerea timpului nu vor opri teroriştii care ne ucid în mod metodic poporul cu rachete, drone cumpărate în Iran, propria lor artilerie, tancuri şi mortiere. Întreaga lume ştie ce se poate opri şi cum este posibil să-i oprească pe cei care seamănă moartea. Acest bloc de apartamente din Dnepr se afla pe o stradă numită Naberejna Peremohî. Când au dat acest nume acestei străzi, au avut în vedere victoria asupra naziştilor în cel de-al Doilea Război Mondial. Rusciştii au preluat totul de la acel duşman al lumii libere. Este evident. Şi trebuie să facem tot ce putem pentru a opri ruscismul, aşa cum lumea liberă a oprit cândva nazismul. Şi le mulţumesc tuturor celor care ne ajută în acest sens!", a spus el.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233