dobroge.tv

Live

Zelenski: Lucrăm zi şi noapte pentru a reduce potenţialul inamic

Zelenski: Lucrăm zi şi noapte pentru a reduce potenţialul inamic
17 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmi, luni seară, un nou discurs adresat naţiunii în care a afirmat că, la Dnipro, au fost salvate de sub dărâmături 39 de persoane, inclusiv 6 copii.

"Până acum, 39 de persoane, inclusiv 6 copii, au fost salvate de sub dărâmături. În total, au fost primite 47 de rapoarte despre cei care ar fi putut fi în locuinţe la momentul atacului şi cărora nu se cunoştea soarta. Informaţiile despre 22 de persoane au fost clarificate. Se cunosc aproximativ 40 de morţi, dintre care 3 copii. Condoleanţe tuturor! Serviciul de Securitate al Ucrainei a început deja să strângă informaţii despre acei militari ruşi care au pregătit şi au efectuat această lovitură. Nu există nicio îndoială: fiecare persoană vinovată de această crimă de război va fi identificată şi adusă în faţa justiţiei. Acest atac de la Dnipro, precum şi altele similare, intră, în special, în jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale. Şi vom folosi toate oportunităţile disponibile - atât naţionale, cât şi internaţionale - pentru a ne asigura că toţi ucigaşii ruşi, toţi cei care dau şi execută ordine privind teroarea cu rachete împotriva poporului nostru, se confruntă cu sentinţe legale. Şi să se asigure că îşi ispăşesc pedeapsa Aceasta este o sarcină fundamentală pentru Ucraina şi pentru partenerii noştri. Mulţumesc tuturor celor care ne susţin ţara pe drumul către justiţie", a spus el, potrivit news.ro.

Preşedintele ucrainean a anunţat că a discutat cu prim-ministrul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, aceasta fiind a treia convorbire în patru săptămâni. "Astăzi am discutat despre protecţia împotriva rachetelor ruseşti şi a dronelor iraniene - facem totul pentru a ne consolida apărarea antiaeriană cât mai mult posibil. Este foarte important că discuţia noastră a avut loc în ajunul vizitei primului ministru al Olandei în Statele Unite. Ce s-a întâmplat la Dnipro, faptul că Rusia pregăteşte o nouă încercare de a prelua iniţiativa în război, faptul că natura ostilităţilor de pe front necesită noi decizii în aprovizionarea apărării - toate acestea nu fac decât să sublinieze cât de importantă este coordonarea eforturile noastre - eforturile tuturor membrilor coaliţiei de a apăra Ucraina şi libertatea. Şi pentru a accelera luarea deciziilor. Astăzi, există un exemplu bun din Marea Britanie. A fost anunţat un nou pachet de asistenţă pentru apărare - exact ceea ce avem nevoie. Tancuri, alte vehicule blindate, artilerie. Ce am discutat cu prim-ministrul Sunak. Îţi mulţumesc, Rishi, mulţumesc fiecărui britanic pentru sprijinul tangibil şi oportun!".

"În fiecare zi şi noapte lucrăm pentru a reduce potenţialul inamicului: în fiecare zi şi noapte le scădem depozitele, sediile, comunicaţiile", a mai spus el.

"Săptămâna aceasta, pe 20 ianuarie, vom marca Ziua de Onorare a apărătorilor aeroportului din Doneţk. Astăzi am început deja să ne amintim acea apărare, acel eroism al poporului nostru. Lupta a început în mai 2014. Ultimul aparator a părăsit DAP pe 23 ianuarie 2015. Şi a fost o astfel de apărare încât întreaga lume ar fi trebuit să vadă pe atunci deja ce înseamnă invincibilitatea ucraineană. Sunt încrezător că steagul ucrainean se va întoarce pe aeroportul din Doneţk, Doneţk şi alte oraşe şi sate din Donbasul nostru şi alte teritorii ocupate temporar. Temporar este cuvântul cheie. Ucraina ve reveni poporului său şi va avea ceea ce îi aparţine", a precizat Zelenski.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233