dobroge.tv

Live

SUA trimit 31 de tancuri Abrams în Ucraina. Joe Biden: Nu este o ameninţare ofensivă la adresa Rusiei

SUA trimit 31 de tancuri Abrams în Ucraina. Joe Biden: Nu este o ameninţare ofensivă la adresa Rusiei
25 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Joe Biden a anunţat miercuri că SUA vor trimite 31 de tancuri de luptă Abrams în Ucraina şi a subliniat că această decizie nu trebuie interpretată ca un gest ofensiv la adresa Rusiei, ci un ajutor pe care aliaţii îl acordă Ucrainei pentru a se apăra, potrivit news.ro.

"Despre asta este vorba: de a ajuta Ucraina să îşi apere şi să îşi protejeze teritoriul ucrainean. Nu este o ameninţare ofensivă la adresa Rusiei. Nu există nicio ameninţare ofensivă. Acest război s-ar fi terminat astăzi. Asta ne dorim cu toţii, un sfârşit al acestui război", a declarat Biden. Preşedintele a adăugat că, în opinia sa, trupele ruseşti ar trebui să se întoarcă "acolo unde le este locul", în Rusia.

Cele 31 de Abrams vor forma un batalion complet de tancuri, a precizat Biden. El a subliniat că tancurile Abrams sunt "cele mai capabile tancuri din lume", "extrem de complexe de operat şi întreţinut". Prin urmare, SUA oferă Ucrainei şi piesele şi echipamentele necesare pentru a susţine eficient aceste tancuri pe câmpul de luptă, a precizat el.

El a mulţumit fiecărei ţări în parte care sprijină Ucraina şi care a participat la reuniunea miniştrilor apărării de săptămâna trecută de la baza aeriană Ramstein din Germania.

Pentru ca tancurile Abrams să ajungă la destinaţie va dura luni de zile, au declarat înalţi oficiali ai administraţiei, citaţi de CNN, iar trupele ucrainene vor avea nevoie de o pregătire amplă pentru a le opera şi a le întreţine. SUA trebuie să apeleze la lanţuri de aprovizionare complicate pentru componentele necesare pentru aceste tancuri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233