dobroge.tv

Live

Încă un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs în Turcia: numărul morților după primul seism a depășit 1.200

Încă un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs în Turcia: numărul morților după primul seism a depășit 1.200
06 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Încă un cutremur devastator a lovit Turcia luni la prânz. A fost estimat la magnitudinea de 7,5. Vine după ce Țara a fost zguduită și devastată de cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit în jurul orei 4 dimineața sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, notează digi24.ro.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Peste 1.000 de morți și 5.000 de răniți în urma unui cutremur devastator cu magnitudinea de 7,8 grade, în Turcia: au avut loc zeci de replici - sute de clădiri s-au prăbușit. FOTO/VIDEO

Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Până acum s-au înregistrat peste 1.000 de morți în Turcia și Siria și mii de răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat că doar în Turcia 912 oameni au murit și 5.383 au fost răniți în urma cutremurului, scrie BBC. El a adăugat că nu poate estima cât de mult va crește numărul morților în contextul în care operațiunile de căutare și salvare continuă.

În Siria, au murit cel puțin 386 de persoane, 239 dintre ei în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, a anunţat televiziunea de stat siriană. Grupul Căștile Albe, cunoscut oficial ca Apărarea Civilă a Siriei, a anunţat alte cel puțin 147 de morți în zonele controlate de rebeli din nord-vestul Siriei.

Școli închise timp de o săptămână în zonele afectate

Școlile din cele 10 orașe și provincii din Turcia afectate de cutremur vor fi închise timp de o săptămână, a declarat vicepreședintele țării, Fuat Oktay.

Cele zece orașe și provincii asunt Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Kilis.

Fuat Oktay a mai spus că și zborurile către și dinspre aeroportul din provincia Hatay au fost suspendate, în timp ce aeroporturile din Maraș și Antep sunt, de asemenea, închise zborurilor civile.


Sursă foto: Twitter

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233