dobroge.tv

Live

Președintele american Joe Biden, vizită surpriză la Kiev: „Putin a crezut că poate rezista mai mult decât noi”. FOTO/VIDEO

Președintele american Joe Biden, vizită surpriză la Kiev: „Putin a crezut că poate rezista mai mult decât noi”. FOTO/VIDEO
20 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Președintele american Joe Biden a ajuns luni dimineaţă într-o vizită-surpriză la Kiev. Liderul de la Casa Albă s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Vizita lui Biden în capitala Ucrainei are loc cu patru zile înainte de împlinirea unui an de la lansarea invaziei ruse.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, care a sosit în Ucraina pentru prima dată de la începutul invaziei ruseşti la scară largă.

Şeful statului s-a întâlnit cu distinsul oaspete la intrarea în Palatul Mariinski din centrul capitalei.

După prezentarea membrilor delegaţiilor ucraineană şi americană, preşedinţii Ucrainei şi Statelor Unite au avut o convorbire tete-a-tete.

Volodimir Zelenski a remarcat că vizita lui Joseph Biden este un semnal extrem de important de sprijin pentru Ucraina şi ucraineni. "Vă mulţumesc foarte mult, domnule preşedinte. Acesta este un moment important de sprijin pentru Ucraina", a spus el.

Şeful statului a subliniat că Joseph Biden personal şi întreaga societate americană au fost alături de Ucraina încă de la începutul războiului de amploare declanşat de Rusia. "Primul telefon de susţinere a Ucrainei a venit de la Casa Albă. Vă mulţumesc pentru leadership. Vă mulţumesc, de asemenea, pentru sprijinul bipartizan, pentru sprijinul Congresului", a declarat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a menţionat că va discuta cu preşedintele Statelor Unite despre situaţia de pe linia frontului şi despre poporul ucrainean care se confruntă cu încercări. "Ce trebuie să facem pentru a opri războiul, pentru a reuşi în acest război, pentru a face Ucraina şi mai puternică şi cum să obţinem victoria în acest an", a spus el.

La rândul său, Joseph Biden a remarcat importanţa prezenţei sale în Ucraina astăzi, care demonstrează sprijinul SUA pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a statului ucrainean. "Cred că ar fi extrem de important să nu lăsăm niciun dubiu că Statele Unite sprijină Ucraina în războiul său împotriva agresiunii brutale", a declarat preşedintele american.

Preşedintele SUA a declarat că este bucuros să viziteze din nou Kievul. "S-au schimbat multe de la ultima mea călătorie. S-au întâmplat lucruri îngrozitoare, o invazie, dar, în acelaşi timp, poporul ucrainean a făcut un pas înainte într-un mod pe care foarte puţini oameni l-au făcut vreodată în apărarea lor. Şi ne-au ajutat să îmbrăţişăm noţiunea de democraţie", a declarat Joseph Biden.

El a transmis, de asemenea, salutări din partea membrilor Congresului. Potrivit lui Joseph Biden, aceştia au fost foarte impresionaţi de recentul discurs al lui Volodimir Zelenski în faţa Congresului.

Preşedintele american a vorbit despre intenţia sa de a discuta despre modul în care Statele Unite şi aliaţii săi pot ajuta cel mai bine Ucraina în lupta sa pentru libertate şi independenţă”, este comunicatul președinției ucrainene.

Declarații comune

Preşedintele Biden a anunţat o asistenţă suplimentară de jumătate de miliard de dolari pentru Ucraina în timpul vizitei-surpriză la Kiev.

Făcând declaraţii comune alături de preşedintele Volodimir Zelenski, Biden a precizat că pachetul va include mai multe echipamente militare, inclusiv muniţie de artilerie şi obuziere, relatează CNN.

Zelenski a declarat că el şi Biden au vorbit despre „armele cu rază lungă de acţiune şi despre armele care pot fi furnizate în continuare Ucrainei, chiar dacă unele nu au fost furnizate înainte”.

Biden a vorbit de asemenea laudativ despre rezistenţa ucraineană, în condiţiile în care războiul intră în al doilea an. „Un an mai târziu, Kievul stă în picioare. Şi Ucraina rămâne în picioare. Democraţia rezistă”, a spus Biden.

Zelenski:

  • Mulțumesc președintelui Biden că susține eforturile noastre. Nu există nicio altă alternativă decât un tribunal pentru crime de război.
  • Rusia nu ne va învinge.
  • Ucraina vă este recunoscătoare, domnule președin te. Dvs și tuturor cetățenilor care susțin libertatea noastră.
  • Acum un an am vorbit la telefon, noaptea tîrziu. Tancurile treceau granița. Mi-ați spus că puteți auzi explozii.

Acum un an, v-am întrebat ce se întâmplă acolo, cum pot să vă ajut. Îmi amintesc că mi-ați spus adunați liderii lumii și cereți-le să susțină Ucraina. Ați spus că nu știți când putem vorbi din nou. În acea noapte întunecată acum un an, lumea se pregătea pentru căderea Kievului. Lumea se aștepta, poate, chiar la sfârșitul Ucrainei. Un an mai târziu, Kievul rezistă, Ucraina rezist[, SUA sunt alături de voi, lumea întreagă e alături de voi. Kievul a capturat o parte din inima mea.

Tinerii ruși fug din Rusia, economia Rusiei e la pământ. Putin a crezut că Ucraina e slabă, iar Occidentul divizat. A crezut că poate rezista mai mult decât noi. La un an distanță, dovezile sunt chiar aici: suntem împreună, suntem uniți. Amintiți lumii în fiecare zi ce înseamnă curajul. Vom fi alături de dumneavoastră oricât va fi nevoie”, a transmis Biden într-un discurs la Kiev.


Sursă foto: Twitter @michaelh992

Sursă video: Twitter @olliecarroll

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233