dobroge.tv

Live

Momente emoționante într-un spital din Turcia. Un bărbat salvat după 11 zile de sub dărâmături și-a văzut pentru prima dată fetița nou născută: „Îmi era teamă că bebelușul meu va crește fără tată”

Momente emoționante într-un spital din Turcia. Un bărbat salvat după 11 zile de sub dărâmături și-a văzut pentru prima dată fetița nou născută: „Îmi era teamă că bebelușul meu va crește fără tată”
21 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Povestea emoționantă a lui Mustafa Avci a făcut înconjurul lumii. Bărbatul de 34 de ani a supraviețuit timp de 11 zile sub dărâmături, în Turcia. Și-a văzut fetița pentru prima dată, după ce a fost salvat dintre ruine.

Supraviețuitorul cutremurului din Turcia, care s-a reunit cu soția și copilul nou-născut după ce a fost blocat în ruinele unui spital timp de 261 de ore, a povestit despre lupta sa pentru a rămâne în viață. Mustafa Avci, în vârstă de 34 de ani, a emoționant o lume întreagă, după ce a rezistat timp de 11 zile sub dărâmături, în Turcia. Bărbatul și-a văzut pentru prima dată fetița, abia venită pe lume, notează Observator News.

Bucuria pe care Mustafa a simțit-o înainte să fie tată pentru prima dată s-a transformat în groază când cutremurul a lovit Turcia, la doar trei ore după ce soția sa Bilge, în vârstă de 27 de ani, a născut prin cezariană. Spitalul s-a prăbușit la doar câteva minute, după ce Mustafa a mers să cumpere ceva de la cantină pentru partenera lui de viață. Bilge, fiica celor doi și soacra ei au scăpat în mod miraculos, deoarece camera de recuperare de la etajul patru, în care se aflau, a rămas în mare parte intactă în urma dezastrului.

Ea se temea că soțul ei a murit în urma impactului devastator. Dar Mustafa a supraviețuit în mod miraculos, împreună cu un alt bărbat, Mehmet Ali Sakiroglu, în vârstă de 26 de ani, alături de care a fost prins într-un gol de la parterul clădirii moderne.

Mustafa a rămas blocat, temându-se că soția și copilul său au fost uciși în camera de deasupra lui. Bărbatul, care avea o rană la picior și era deshidratat, a fost dus la Spitalul din orașul Mersin pentru a-și reveni. Imaginile în care acesta s-a reunit cu soția și copilul său sâmbătă, în timp ce zăcea pe patul de spital, au emoționat inimile oamenilor din întreaga lume.

Descriindu-și calvarul, Mustafa a declarat: „Nu am crezut că voi ieși din nou la lumină... Nu am crezut niciodată că voi ieși la lumină. Am crezut că soția și copilul meu sunt morți. Acum sunt atât de fericit. Mă simt ca și cum m-aș fi născut din nou. Am doar o mică durere

Mustafa a povestit cum a legat o legătură cu Mehmet, care a fost prins alături de el în întunericul beznă, spunând: „Am devenit doi prieteni. Dar dacă l-aș vedea pe stradă, nu l-aș recunoaște pentru că nu i-am văzut niciodată fața și el nu a văzut-o pe a mea, deoarece era atât de întuneric”.

Soția și fetița nu au fost rănite

Bilge a declarat că s-a temut că „se află în iad” atunci când a avut loc cutremurul și a fost convinsă că soțul ei a murit într-o parte a clădirii care s-a prăbușit complet. Vorbind despre ușurarea pe care a simțit-o în urma supraviețuirii lui, ea a mărturisit: „Îmi pierdusem speranța, dar acum speranțele mele au înflorit din nou. Mă simt renăscută acum, pentru că îmi era atât de teamă că bebelușul meu va crește fără tată. Cred că Dumnezeu a auzit vocea copilului nostru. Ne-am rugat atât de mult și aceste rugăciuni nu au fost în zadar. Sunt foarte fericită. Încă mi se face pielea de găină când îmi amintesc cum mi s-a spus că Mustafa este în viață. Nu am crezut până nu l-am văzut cu ochii mei”.

Bilge a spus că ea și fetița ei, Almila, au fost duse după operația de cezariană la un ambulatoriu de ginecologie de la etajul patru, care s-a prăbușit doar 'parțial' în urma cutremurului. „Desigur, a fost dificil pentru o femeie cu cezariană să coboare. Eu am coborât într-o situație foarte dificilă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat această putere. Cum m-am ridicat, cum am coborât, nu știu. Eram în cameră cu copilul. Născusem cu doar trei ore înainte de cutremur. Îmi amintesc totul bucată cu bucată. Ne-am aruncat foarte tare. Câțiva voluntari au venit în ajutorul nostru și ne-am târât până jos cu copilul meu”, a povestit tânăra.

Bilge și Almila au fost internate în spitalul din Mersin timp de o săptămână pentru investigații medicale. „Suntem bine... Este ca și cum ne-am născut din nou. Voi începe din nou a doua mea viață. Niciodată nu voi mai renunța la ea. Eu spun că a fost destinul, Dumnezeu spune că totul are o ordine. Am experimentat atât raiul, cât și iadul în 12 zile. Dar, din fericire, familia noastră este completă. Mustafa va fi și el foarte bine, sper că totul va merge bine”, a mai spus Bilge.


Sursă foto: Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233