dobroge.tv

Live

Ministerul Afacerilor Externe: Nouă cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriul Sudanului. Alţi 20 de români au solicitat evacuarea

Ministerul Afacerilor Externe: Nouă cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriul Sudanului. Alţi 20 de români au solicitat evacuarea
24 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un comunicat prin care arată cî nouă cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriul Sudanului, cu un zbor de evacuare organizat de autorităţile franceze până în Djibouti, în timp ce alţi 20 de cetăţeni români şi 3 membri de familie, cetăţeni sudanezi şi egipteni, au solicitat sprijin în vederea evacuării.

”În urma demersurilor task force-ului interinstituţional convocat de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu la data de 16 aprilie 2023, nouă cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriul Sudanului in noaptea de 23 spre 24 aprilie 2023, cu un zbor de evacuare organizat de autorităţile franceze până în Djibouti. Task force-ul interinstituţional MAE, prin misiunile diplomatice şi consulare române implicate, a eliberat titluri de călătorie pentru cetăţenii români care nu mai deţineau documente valabile şi a organizat, în cooperare cu autorităţile franceze, procedurile de evacuare din Sudan în Djibouti a cetăţenilor români. Din Djibouti urmează a fi identificate alte mijloace de transport până la destinaţia finală”, precizează MAE.

La acest moment, potrivit datelor deţinute de Ambasada României la Addis Abeba, în Sudan se mai află 20 de cetăţeni români şi 3 membri de familie (cetăţeni sudanezi şi egipteni), care au solicitat sprijin în vederea evacuării.

Ministerul Afacerilor Externe mulţumeşte atât autorităţilor franceze, cât şi celorlalte autorităţi străine şi române pentru sprijinul oferit pentru evacuarea în siguranţă a cetăţenilor români şi a membrilor acestora de familie din Sudan.

Task force-ul interinstituţional îşi continuă activitatea în regim 24h/7zile, monitorizează evoluţiile din Sudan şi menţine legătura cu cetăţenii români aflaţi încă în Sudan, precum şi cu celelalte state membre UE şi partenere, în vederea evacuării cetăţenilor români şi a membrilor de familie ai acestora care şi-au exprimat dorinţa de a fi evacuaţi.

MAE reiterează recomandarea fermă adresată tuturor cetăţenilor români care se află pe teritoriul Sudanului să se adreseze urgent Ambasadei României la Addis Abeba şi să comunice coordonatele proprii, dacă nu au facut-o deja, pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Addis Abeba +251 116 622 675, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice +251 935 350 059.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233