Live

Noi restricţii în Germania: ţara a înregistrat peste 6.600 de noi cazuri, în 24 de ore

Noi restricţii în Germania: ţara a înregistrat peste 6.600 de noi cazuri, în 24 de ore
Publicat pe 15 octombrie 2020

Noi restricţii au fost anunţate de Germania după ce s-au înregistrat 6.638 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, un record pentru ţară de la izbucnirea pandemiei de Covid-19.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat miercuri seară după o întâlnire cu responsabili din 16 landuri introducerea de noi măsuri mai restrictive.

Numărul de participanţi la evenimentele private va fi de exemplu linitat în regiunile unde se înregistrează mai mult de 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. În aceste regiuni, purtarea măştii va fi obligatorie peste tot unde oamenii sunt apropiaţi pentru o anumită perioadă. Adunările vor fi limitate la 25 de persoane în locurile publice şi 15 în sălile private, scrie news.ro.

"Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va determina modul în care vom traversa pandemia", a spus cancelarul, conform susrei citate.

"Putem vedea că rata de infectări creşte şi că în unele regiuni este foarte crescută", a adăugat ea. "Acesta este motivul pentru care trebuie să împiedicăm o creştere necontrolată sau exponenţială".

Dacă cifra de 50 de noi contaminări la 100.000 de locuitori este depăşită, vor fi impuse reguli şi mai drastice, precum limitarea de reuniuni private la 10 persoane şi închiderea restaurantelor la ora 23.00.

Sursă foto: digi24.ro

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233