dobroge.tv

Live

Un nou atac în Franța: profesor decapitat, agresorul a fost împușcat de polițiști. GALERIE FOTO/VIDEO

Un nou atac în Franța: profesor decapitat, agresorul a fost împușcat de polițiști. GALERIE FOTO/VIDEO
17 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Francezii trăiesc momente de groază. Un profesor a fost decapitat în apropierea școlii unde preda, după ce a prezentat elevilor mai multe caricaturi cu profetul Mohamed apărute de-a lungul timpului în publicația Charlie Hebdo. Atacatorul a fost împușcat de polițiști și a murit la scurt timp.

Vineri, 16 octombrie, în jurul orei locale 17.00, Poliția franceză a fost informată de găsirea unui trup decapitat în apropierea unei școli situate într-o suburbie din nord-vestul Parisului.

Din primele informații, un bărbat l-a atacat și decapitat pe profesor, iar în acest timp a strigat „Allahu Akbar”, menționează agenția Reuters. Atacatorul a fugit de la locul faptei, însă a fost găsit de polițiști într-un cartier învecinat. Acesta a refuzat să se predea polițiștilor și a început să-I amenințe pe aceștia. Polițiștii l-au împușcat, iar bărbatul a murit la scurt timp după aceea.

Victima a fost profesor de geografie și istorie, în vârstă de 47 de ani, iar din când în când preda și cursul de „Educație morală și civică”. În cadrul acestei materii, acesta le-a vorbit elevilor săi, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, despre libertatea de exprimare. În cadrul discuției, profesorul le-ar fi arătat unele dintre caricaturile profetului Mohamed, publicate în revista Charlie Hebdo. Se pare că profesorul le-ar fi spus elevilor musulmani, înainte să arate fotografiile, să părăsească sala dacă se simt ofensaţi, menționează Adevărul.

Atacatorul, un tânăr de 18 ani, din Republica Cecenă (Rusia), nu figura pe nicio listă a poliţiei franceze ca având legături cu vreo reţea teroristă. Abdulah A. și-a revendicat actul pe Twitter, publicând o fotografie cu victima, însoțită de descrierea „Lui Macron, şeful necredincioşilor, ţi-am executat unul dintre câini, care a îndrăznit să-l pângărească pe Mohammed”. Contul a fost suspendat la puţin timp după publicarea acestei postări, scrie sursa citată.

Ajuns la fața locului, președintele francez a fost rezervat în declarații. „Unul dintre compatrioţii noştri a fost asasinat astăzi pentru că îi învăţa pe alţii. Îşi învăţa studenţii despre libertatea de exprimare, libertatea de a crede sau de a nu crede. A fost un atac mişelesc. Este victima unui atac terorist islamist”, a spus acesta, adăugând că ucigaşul a căutat „să atace republica şi valorile ei”. „Aceasta este bătălia noastră şi este una existenţială. Teroriştii nu vor avea succes, nu ne vor dezbina”, a declarat Emanuel Macron, citat de Adevărul.


Sursă foto/video: Daily Mail

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233