dobroge.tv

Live

Caricaturile publicației Charlie Hebdo, proiectate pe clădirile din Franța în semn de protest

Caricaturile publicației Charlie Hebdo, proiectate pe clădirile din Franța în semn de protest
21 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Francezii îi aduc un omagiu miercuri, 21 octombrie, profesorului Samuel Paty, care a fost decapitat cu aproape două săptămâni în urmă. Astfel, pe diverse clădiri din Toulouse și Montpellier, vor fi proiectate diverse caricaturi realizate de publicaţia Charlie Hebdo. Acest lucru a fost hotărât de preşedinta regiunii Occitania, Carole Delga.

Franţa trebuie să se pregătească pentru o luptă lungă, scrie ziarul german Die Welt. „Atac după atac, devine evident că Ţara Iluminismului a devenit o ţintă ideală pentru islamul radical. Lupta pentru apărarea idealurilor sale va fi lungă”, prezice cotidianul german, citat de Adevărul.

Publicația „Libération“ scrie că „cel mai bun tribut adus talentului didactic al lui Samuel Paty ar putea fi multiplicarea cursului său în mii şi mii de exemplare, în prima zi a anului şcolar următor. Ar fi o lecţie despre libertatea de a desena în toate şcolile din Franţa, explicând aceste faimoase caricaturi ale lui Mahomed celor 12 milioane de elevi dintre care unii au vrut să se interzică a se predea prea laic, de către profesori care sunt prea liberi”, menționează Adevărul.

Reamintim că un profesor a fost decapitat în apropierea școlii unde preda, după ce a prezentat elevilor mai multe caricaturi cu profetul Mohamed apărute de-a lungul timpului în publicația Charlie Hebdo. Atacatorul, un tânăr de 18 ani, din Republica Cecenă (Rusia), a fost împușcat de polițiști și a murit la scurt timp.


Sursă foto: Adevărul

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233