dobroge.tv

Live

Putin a promulgat ieşirea Rusiei din tratatul care interzice testele nucleare

Putin a promulgat ieşirea Rusiei din tratatul care interzice testele nucleare
02 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, astăzi, legea revocării ratificării Tratatului Interzicerii Testelor Nucleare (TICEN/CTBT), în timpul Războiului din Ucraina şi unei crize cu Occidentul, relatează AFP, citat de news.ro.

Legea revocării ratificării Tratatului Interzicerii Testelor Nucleare a fost adoptată mai întâi de către Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, după care a fost adoptată în unanimitate de Consiliul Federaţiei la sfârşitul lui octombrie.

Tratatul a fost adoptat de către Adunarea Generală a ONU în septembrie 1996 şi a fost deschis ratificării. Rusia l-a ratificat în 2000.

La începutul lui octombrie, Vladimir Putin a anunţa că ţara sa ar putea să revoce ratificarea TICEN şi să răspundă astfel Statelor Unite, care nu l-au ratificat niciodată.

Autorităţile ruse au subliniat că revocarea documentului nu înseamnă că Kremlinul va relua testele nucleare, cel puţin pentru moment, întrucât „moratoriul rămâne” în vigoare.

"Preşedintele rus a spus foarte clar: trebuie să ne pregătim poligoanele de testare pentru reluarea testelor. În practică, însă, testele vor fi reluate numai după ce SUA vor efectua teste similare”, a declarat ministrul adjunct rus de externe Serghei Riabkov, citat de Agerpres.

De la începutul Războiului din Ucraina, în februarie 2022, preşedintele rus a ameninţat cu un recurs la arma nucleară şi a desfăşurat în vara lui 2023 armament nuclear tactic în Belarus, cel mai apropiat aliat al său, scrie news.ro.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233