dobroge.tv

Live

RĂZBOI ISRAEL-HAMAS. „Pauze umanitare” de 4 ore pentru ca palestinienii să plece din calea bombelor - Premier: Israelul nu plănuiește să cucerească, să ocupe sau să guverneze Gaza

RĂZBOI ISRAEL-HAMAS. „Pauze umanitare” de 4 ore pentru ca palestinienii să plece din calea bombelor - Premier: Israelul nu plănuiește să cucerească, să ocupe sau să guverneze Gaza
10 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

A trecut mai bine de o lună de la atacul grupării islamiste Hamas, iar armata israeliană continuă să bombardeze Fâșia Gaza. Însă, pentru siguranța civililor care au rămas acolo, Israelul acceptat pauze zilnice de patru ore, fără atacuri, în unele zone din enclavă. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, afirmă că ţara nu urmăreşte să cucerească, să ocupe sau să guverneze Fâşia Gaza după ce războiul cu Hamas se încheie.

Casa Albă a anunțat că Israelul va începe să pună în aplicare „pauze umanitare" de patru ore în anumite părți din nordul Gaza pentru a permite civilor să plece, relatează The Guardian. Cu toate acestea, nu există încă un semn clar că acest lucru are loc.

Vor exista de acum două coridoare umanitare prin care oamenii vor putea pleca din zonele ostile din nordul Fâşiei Gaza. Ni s-a transmis de către israelieni că nu vor avea loc operațiuni militare în aceste zone pe durata pauzei”, a declarat John Kirby, purtător de cuvânt Casa Albă.

Semnal de alarmă tras de OMS

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea bolilor infecțioase în Gaza din cauza supraaglomerării, a apei contaminate și a accesului limitat la facilități de igienă, potrivit The Guardian.

Într-o declarație, OMS a precizat că, de la jumătatea lunii octombrie 2023, peste jumătate din cele 33.551 de cazuri de diaree raportate sunt în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani.

OMS a precizat că este vorba de o creștere semnificativă față de cele aproximativ 2.000 de cazuri lunare la copiii sub cinci ani înregistrate pe tot parcursul anilor 2021 și 2022.

În unitățile medicale, sistemele de apă și canalizare deteriorate și consumabilele de curățenie în scădere au făcut aproape imposibilă menținerea măsurilor de bază de prevenire și control al infecțiilor. Aceste evoluții cresc substanțial riscul de infecții care apar în urma traumatismelor, intervențiilor chirurgicale, îngrijirii rănilor și nașterii, potrivit organizației.

Israelul nu plănuiește să cucerească, să ocupe sau să guverneze Gaza

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, afirmă că ţara nu urmăreşte să cucerească, să ocupe sau să guverneze Fâşia Gaza după ce războiul cu Hamas se încheie, potrivit BBC.

Benjamin Netanyahu a declarat pentru televiziunea americană Fox News că va fi nevoie de „o forţă credibilă” pentru a intra în enclavă dacă este necesar să prevină apariţia unor ameninţări militare.

Noi nu urmărim să cucerim Gaza, nu urmărim să ocupăm Gaza şi nu urmărim să guvernăm Gaza”, a spus el, adăugând că va fi nevoie de o guvernare civilă, dar şi că Israelul va trebui să se asigure că un atac precum cel din 7 octombrie, în care Hamas a ucis circa 1.400 de oameni, nu mai are loc din nou.

„Aşadar, trebuie să avem o forţă credibilă care, dacă este necesar, va intra în Gaza şi îi va ucide pe ucigaşi. Pentru că asta este ceea ce va preveni re-apariţia unor entităţi asemănătoare Hamas”, a afirmat el.

Afirmaţiile lui Netanyahu din cursul acestei săptămâni sugerau că Israelul va fi responsabil de securitatea din Gaza, generând un răspuns critic din partea SUA.


Sursă foto: X (Twitter)

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233