dobroge.tv

Live

Israelul și Hamas au convenit asupra unui armistițiu de patru zile: va începe joi la ora 10:00 - 300 de deținuți palestinieni ar putea fi eliberați în schimbul ostaticilor din Gaza

Israelul și Hamas au convenit asupra unui armistițiu de patru zile: va începe joi la ora 10:00 - 300 de deținuți palestinieni ar putea fi eliberați în schimbul ostaticilor din Gaza
22 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Oficialul Hamas Moussa Abu Marzouk a afirmat într-un interviu acordat postului de televiziune Al Jazeera că armistiţiul temporar dintre gruparea palestiniană din Gaza şi Israel, care va permite eliberarea unora dintre ostatici, va intra în vigoare joi, la ora locală 10:00 (şi a României), relatează The Times of Israel.

Anunţul vine după ce Israelul a ajuns la un acord cu Hamas pentru o încetare a luptelor timp de patru zile şi eliberarea a cel puţin 50 dintre cei aproximativ 240 de ostatici răpiţi de Hamas la 7 octombrie, în schimbul eliberării a 150 de deţinuţi palestinieni minori şi femei din închisorile israeliene, deţinuţi pentru infracţiuni legate de securitate.

Abu Marzouk a declarat că majoritatea ostaticilor care urmează să fie eliberaţi au cetăţenie străină, fără a preciza dacă aceştia deţin şi paşapoarte israeliene, potrivit Canal 12.

300 de deținuți palestinieni ar putea fi eliberați

Guvernul israelian a publicat miercuri numele a 300 de deţinuţi palestinieni care ar putea fi eliberaţi în cadrul acordului mai larg de eliberare a ostaticilor din Gaza.

Conform acordului de armistiţiu, Israelul va elibera "până la" 150 de deţinuţi închişi pe motive de securitate în schimbul a "până la" 50 de ostatici în primele 4 zile, la care se vor adăuga alţi prizonieri care vor fi eliberaţi, în acelaşi raport de trei la unu, din lista de 300 de prizonieri, dacă vor fi eliberaţi şi alţi ostatici.

Marea majoritate a deţinuţilor de pe listă, mai precis 287 dintre cei 300 care ar putea fi eliberaţi, sunt bărbaţi cu vârste de până la 18 ani - majoritatea deţinuţi pentru revolte şi aruncarea de pietre în Cisiordania sau în Ierusalimul de Est. Ceilalţi 13 deţinuţi sunt femei adulte, majoritatea condamnate pentru tentative de înjunghiere teroristă.

Deşi acordul iniţial spunea că ostaticii din Gaza vor fi eliberaţi în schimbul a 150 de femei şi copii palestinieni deţinuţi în închisorile israeliene, lista publicată miercuri de guvernul israelian include 300 de nume, deoarece Israelul oferă posibilitatea ca în a doua fază să aibă loc alte schimburi de deţinuţi contra ostatici. Secretariatul Cabinetului israelian a precizat că faza a doua va funcţiona în acelaşi mod ca şi schimbul iniţial, incluzând eliberarea palestinienilor în grupuri sub condiţia eliberării a cel puţin 10 israelieni pe zi şi a unei acalmii a luptelor.


Sursă foto: X (Twitter)

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233