Live

Mozaic 7 septembrie 2020

Pe harta Dobrogei străvechi.

publicat pe 08 septembrie 2020

În anul 1963, Constanța a căpătat un parc arheologic, pe care specialiștii Muzeului de Istorie și Arheologie Națională l-au dorit amplasat la poarta de intrare în vechiul Tomis – mai exact la poarta de nord a cetății antice. 

 Pe zidul unei clădiri vechi de la intrarea în Parcul Arheologic al Constanței, istoricii Dobrogei au creat o hartă arheologică a regiunii dintre Dunăre și Marea Neagră.
Realizată din mozaic și marmură, Harta Arheologică a Constanței cuprinde numele cetăților antice – alături de numele actual al așezării.

 Arheologul Aurel Mototolea ne face un tur imaginar prin locurile unde au trăit odată înaintașii noștri.
În vechime, cea mai importantă cetate de la Marea Neagră era Histria - și exact în apropiere, izvorăște de ceva timp un vin care îndeamnă la spus istorii. 

Iată un prim fragment din istoria unei podgorii din Dobrogea, spusă de somelierul Sevghin Menan și gazda sa, la „Povestioare dobrogene“.

Etichete:   Sînziana Ionescu

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233