dobroge.tv

Live

MOZAIC 31 octombrie 2022

01 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Cu gândul - prin Balcani

Noi, cei care trăim în Dobrogea, suntem obișnuiți să fim ghizi celor care vin să guste din savoarea acestui loc - care atrage și te ține aici ca un magnet. Ni se mai întâmplă, însă, să fim noi oaspeți altora. Și dacă vii dintr-un loc încărcat de istorie, de credințe, de obiceiuri pitorești, cauți parcă același lucru. Și dacă are și o apă aproape, ne simțim în elementul nostru. Este un moment prielnic să călătorim - cu gândul - prin Balcani, la capătul celălalt al peninsulei care pornește din Dobrogea, de la Marea Neagră, și ajunge într-o țară mică, scăldată de ape și cu o istorie care a supraviețuit vremurilor. Ne călăuzește și ne zugrăvește peisajul însorit un dobrogean, fiu al României și al Albaniei. 

Pentru Albania, România a fost o soră mai mare: i-a dat adăpost pentru a-și declara independența în toamna lui 1912, exact acum 110 ani, și i-a oferit un imn național, cântecul patriotic al lui Ciprian Porumbescu, „Pe-al nostru steag e scris unire“. 

Cu așa legături strânse, ne dăm pe mâna albanezului-român. „Nu te prinde de ramuri, ci de trunchi“ spune un vechi proverb albanez. Și tot albanezii spun că „soarele strălucește chiar și atunci când este înnorat“. 

Avem trunchi, avem soare, avem oameni cu care să ne petrecem zilele cât mai frumos - aici, la Mozaic, la Dobrogea TV!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233