dobroge.tv

Live

Ajunge, domnule Decebal Făgădău!

Ajunge, domnule Decebal Făgădău!
20 august 2020
Publicitate

Când ați răsărit din pulpana administrativă și politică a lui Radu Mazăre ca Afrodita din spuma lui Uranus, am întrezărit, eu, noi, posibilitatea unei schimbări la față a orașului nostru iubit. Păreați făcut din alt aluat, erați perceput ca un „băiat bun”, mai sobru în fiecare aspect, aproape profesionist.

Am greșit, însă!

Sobrietatea dumneavoastră reală, cumințenia vieții private, absența stridențelor care l-au clasicizat pe Mazăre, ne-au făcut să deducem, eronat, că sunteți competent. Aici s-au înșelat constănțenii, aici ne-am păcălit toți cei care am sperat fie și-o fracțiune de secundă, împotriva propriului vot și-a instinctului, că ați putea fi un bun primar.

În timpul mandatului dvs orașul Constanța a stagnat. Întârzierea noastră a devenit cu atât mai evidentă cu cât alte administrații, la care privim cu jind și umilință, au accelerat vertiginos. Alte orașe au ajuns în realitate acolo unde Constanța este exclusiv pe pagina de Facebook a primăriei.

M-am întrebat deseori ce resort interior vă ajută să nu aveți o cădere nervoasă în fiecare zi.

Am șters din prezumtiva listă sentimentul datoriei împlinite. Întrebarea mea a rămas o vreme fără un răspuns definit. Am știut, însă, că un om cu o oarecare claritate morală, cum vă pretindeți, nu poate rezista între ciocanul propagandei și nicovala imperturbabilă a realității. Când cineva rezistă, totuși, o poate face numai dacă se scindează psihic, dacă este, altfel spus, un impostor. Dar cât valorează o bănuială fără dovezi? Nimic!

Dovada ați produs-o, deplin, într-un moment de mare încărcătură emoțională și marasm ce curpinsese toată țara, când ați anunțat „donația” de teste și aparatură Covid-19. V-am privit atunci cu un început de admirație, am gândit și chiar am afirmat public că gestul dvs trebuie imitat. Unii s-au străduit s-o facă, spre cinstea lor. Când minciunea dvs oribilă a ieșit la iveală, n-ați făcut decât să vă scuzați, ipocrit și agresiv, într-o filmare penibilă în care vă „acopereați” de hârtii. Jalnic moment, dar cu totul revelator în ce-l privește pe omul Decebal Făgădău.

Rușine! am gândit atunci. RUȘINE! o spun acum, răspicat. Îmi este rușine cu un primar ca dvs. Dar, oare, nu vă este rușine de dvs înșivă? V-ați imaginat vreodată ce cred despre dvs cei dragi, apropiații, cu adevărat? Dincolo de declarații, desigur! Eu cred că nu îndrăzniți nici măcar să vă gândiți vag la acest lucru.

Campania dvs electorală a debutat, firește, cu o serie jignitoare de promisiuni și „proiecte” virtuale. Borduri într-un oraș fără trotuare?! Rulouri de gazon într-un oraș pârjolit!? Piste de biciclete în zig-zag?!

De ce să n-o spunem așa: singura dvs realizare de infrastructură într-un mandat întreg este Podul de la butelii! Singura! Restul? Proiecte superficiale și/sau virtuale.

Ajunge, domnule Făgădău! Ne-ați arătat cu asupră de măsură ce sunteți capabil să faceți! Mergeți acasă, alături de cei dragi. Încercați-vă competențele în mediul privat, dacă vă angajează cineva. Dedicați-vă comunității dintr-o postură modestă, pe măsura capacităților dvs. Opriți-vă din obișnuitele dvs gânduri cât să conștientizați că, în acest oraș, sunt oameni care vă văd cum sunteți cu adevărat. Da, dincolo de simpatii și antipatii politice, unii dintre noi vă înțeleg și vă percep deplin. Încercați s-o faceți și dvs! Nu spun că este ușor, dar poate fi eliberator!

Și, dacă dvs înșivă nu vă acordați acest privilegiu, eu sunt dispus s-o fac! La vot!

Publicitate

Mai multe Opinii
eroism-sau-egoism

Eroism sau egoism

de Alina Ioana Vasiliu

URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233