Live

Ajunge, domnule Decebal Făgădău!

Ajunge, domnule Decebal Făgădău!

Când ați răsărit din pulpana administrativă și politică a lui Radu Mazăre ca Afrodita din spuma lui Uranus, am întrezărit, eu, noi, posibilitatea unei schimbări la față a orașului nostru iubit. Păreați făcut din alt aluat, erați perceput ca un „băiat bun”, mai sobru în fiecare aspect, aproape profesionist.

Am greșit, însă!

Sobrietatea dumneavoastră reală, cumințenia vieții private, absența stridențelor care l-au clasicizat pe Mazăre, ne-au făcut să deducem, eronat, că sunteți competent. Aici s-au înșelat constănțenii, aici ne-am păcălit toți cei care am sperat fie și-o fracțiune de secundă, împotriva propriului vot și-a instinctului, că ați putea fi un bun primar.

În timpul mandatului dvs orașul Constanța a stagnat. Întârzierea noastră a devenit cu atât mai evidentă cu cât alte administrații, la care privim cu jind și umilință, au accelerat vertiginos. Alte orașe au ajuns în realitate acolo unde Constanța este exclusiv pe pagina de Facebook a primăriei.

M-am întrebat deseori ce resort interior vă ajută să nu aveți o cădere nervoasă în fiecare zi.

Am șters din prezumtiva listă sentimentul datoriei împlinite. Întrebarea mea a rămas o vreme fără un răspuns definit. Am știut, însă, că un om cu o oarecare claritate morală, cum vă pretindeți, nu poate rezista între ciocanul propagandei și nicovala imperturbabilă a realității. Când cineva rezistă, totuși, o poate face numai dacă se scindează psihic, dacă este, altfel spus, un impostor. Dar cât valorează o bănuială fără dovezi? Nimic!

Dovada ați produs-o, deplin, într-un moment de mare încărcătură emoțională și marasm ce curpinsese toată țara, când ați anunțat „donația” de teste și aparatură Covid-19. V-am privit atunci cu un început de admirație, am gândit și chiar am afirmat public că gestul dvs trebuie imitat. Unii s-au străduit s-o facă, spre cinstea lor. Când minciunea dvs oribilă a ieșit la iveală, n-ați făcut decât să vă scuzați, ipocrit și agresiv, într-o filmare penibilă în care vă „acopereați” de hârtii. Jalnic moment, dar cu totul revelator în ce-l privește pe omul Decebal Făgădău.

Rușine! am gândit atunci. RUȘINE! o spun acum, răspicat. Îmi este rușine cu un primar ca dvs. Dar, oare, nu vă este rușine de dvs înșivă? V-ați imaginat vreodată ce cred despre dvs cei dragi, apropiații, cu adevărat? Dincolo de declarații, desigur! Eu cred că nu îndrăzniți nici măcar să vă gândiți vag la acest lucru.

Campania dvs electorală a debutat, firește, cu o serie jignitoare de promisiuni și „proiecte” virtuale. Borduri într-un oraș fără trotuare?! Rulouri de gazon într-un oraș pârjolit!? Piste de biciclete în zig-zag?!

De ce să n-o spunem așa: singura dvs realizare de infrastructură într-un mandat întreg este Podul de la butelii! Singura! Restul? Proiecte superficiale și/sau virtuale.

Ajunge, domnule Făgădău! Ne-ați arătat cu asupră de măsură ce sunteți capabil să faceți! Mergeți acasă, alături de cei dragi. Încercați-vă competențele în mediul privat, dacă vă angajează cineva. Dedicați-vă comunității dintr-o postură modestă, pe măsura capacităților dvs. Opriți-vă din obișnuitele dvs gânduri cât să conștientizați că, în acest oraș, sunt oameni care vă văd cum sunteți cu adevărat. Da, dincolo de simpatii și antipatii politice, unii dintre noi vă înțeleg și vă percep deplin. Încercați s-o faceți și dvs! Nu spun că este ușor, dar poate fi eliberator!

Și, dacă dvs înșivă nu vă acordați acest privilegiu, eu sunt dispus s-o fac! La vot!

Etichete:   opinii bogdan papacostea

04 mai 2021 - 21:48
Gbznzt
stromectol 12mg online - ivermectin 8 mg stromectol how much it cost
04 mai 2021 - 14:27
Gcohny
buy stromectol - ivermectin lotion cost ivermectin 500ml
22 august 2020 - 09:10
Mihai Viteazu
Un oras fara viitor pentru tineri, unde doar cei cu pile, relatii si alte combinatii pot sa reuseasca.
22 august 2020 - 07:45
Toma Scepticul
Bogdane,Bogdane,toata lumea tomitana stie ca Fagadau este un esec ce se vede de pe Marte...Dar,nu uita,asa cum neispravitul asta de primar a aparut de sub pulpana ,tot de sub pulpana aia ai mancat si tu . Bogdane,vaz ca de la o vreme,mai exact de cand iti faci numarul la Dobrogea Tv,esti altul..esti vocal si canti pe nas aria calominiatorului...O arie fortata si falsa ce imi spune ca nu esti tu...Rau ai ajuns,amice !!!
22 august 2020 - 01:24
21 august 2020 - 19:24
Cristi !
Cuvinte aruncate in vânt ,domnule ziarist ! Nici măcar 0,5 % ..aceste cuvinte nu-l vor atinge pe destoinicul primar al orașului Constanta . El ...are o misiune , o misiune trasată de partid , o misiune exact ca acelui soldat japonez ..de a apăra avanpostul unei insule in Pacific , chiar dacă războiul se terminase de 25 de ani ! Tragedia e alta ...opoziția se chinuie incredibil de mult pentru ai oferii lui Fagadau ...al doilea mandat ! In București ...au inteles , Cluj ..nici nu se pune problema viitorului primar ...Oradea , Brasov , Arad sau Iași ...la fel ! Excepția find Constanta ...și poate Timișoara ! La noi ...opoziția lupta ca’n Vietnam , se trage din toate părțile ...X ...îl ataca pe Y ...Y pe Z ...Z pe X ...și tot așa ...iar Fagadau ...își permite aroganta de a da afara jurnaliști la conferințele lui de presa ! Acum patru ani am plecat după fenta pesedistului ...acum ..acum ...nimeni nu mai poate da vina pe populația orașului ! Cred ca santeti perfect convins domnule Bogdan , că Fagadau , poate iesi din nou primar și cu 25% din sufragiile constănțenilor !!!
21 august 2020 - 19:20
LEGIONAR
ESENTA PRINCIPALA E VOTUL, O VORBA ROMANEASCA DE 30 DE ANI SPUNE, ,,HAI LA VOT CA ORICUM O LUAM IN BOT!!!
21 august 2020 - 19:16
IOAN
Despre Fagadau. Un articol scurt și la obiect. ,,Rușine! am gândit atunci. RUȘINE! o spun acum, răspicat. Îmi este rușine cu un primar ca dvs. Dar, oare, nu vă este rușine de dvs înșivă? V-ați imaginat vreodată ce cred despre dvs cei dragi, apropiații, cu adevărat? ... Campania dvs electorală a debutat, firește, cu o serie jignitoare de promisiuni și „proiecte” virtuale. Borduri într-un oraș fără trotuare?! Rulouri de gazon într-un oraș pârjolit!? Piste de biciclete în zig-zag?!
21 august 2020 - 19:15
Mircea
Adevărul adevărat
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233