Live

Decebal Făgădău, ne-am săturat de aroganța ta!

Decebal Făgădău, ne-am săturat de aroganța ta!

Blestemul lui Decebal Făgădău este că oricâte găleți de Aqua di Gio ar consuma într-o viață, nu poate scăpa de izul de stână care-i învăluie personalitatea. Primarul nostru este un om lipsit de prieteni, dar parazitat de o gășcuță de amici care-i cântă în strună din motive evidente și care sunt de interes pe la DNA. În rest, dl Făgădău e antipatizat nu doar de Opoziție și „dujmani”, ci mai ales de oamenii lui, teoretic apropiați.

Umblă prin târg vorba că însuși Omul ( Felix Stroe) înghite cu mare greutate broasca atunci când se trage în poză cu primarul. Cât despre sentimentele de dispreț și respingere pe care i le arată chiar aparatul său birocratic, nici nu mai are rost să discutăm, pentru că subiectul e de notorietate.

Decebal Făgădău se află în această situație ingrată pentru că este epuizat de efortul suprauman de a părea ceva ce nu e. Doar nu vă imaginați că-i ușor s-o faci pe nobilul european când ești prima generație în pantofi!?!

Partea cea mai nenorocită nu este efortul de-a proiecta despre sine o imagine nepotrivită, ci aroganța care însoțește ca un halou tot acest proces. Pentru că nu te poți desprinde de tot ceea ce ești dacă nu disprețuiești fățiș tot ce vrei să lași în urmă.

Cu ochii pe modelul imaginar de „cetățean european”, Decebal Făgădău este un Dinu Păturică actualizat care scoate prin aparatul locutor jerbe colorate de englezisme. Prețiozitatea penibilă care-i însoțește pronunția unor cuvinte banale din limba engleză are un deranjant iz rural, parcă pentru a ne aminti că la sat s-a născut nu doar Veșnicia, ci și o nefericită țopenie care se ține ca scaiul de unii compatrioți.

În mintea lui Făgădău e o teribilă înghesuială de cuvinte șmechere, smartfiind cel mai notoriu. Problema este că realitatea se încăpățânează să reziste la insistențele primarului de-o schimba prin discursuri. Oricât i-ai spune măgarului cal, el tot măgar rămâne, credeam că măcar atât lucru știe și el. Primarul, nu măgarul!

Dar, cel mai trist este când primarul taie nemilos cu karata prin concepte: social democrație, stânga, Stat social, de cred că și Noam Chomsky ar privi nesigur împrejur dacă ar fi expus la aplombul teoretic al lui Decebal. Spun „trist” pentru că de la concepte la cruda realitate este o trecere cam bruscă.

L-ați văzut și v-ați oripilat și dvs când la acea infamă ședință de Consiliu Local Decebal Făgădău a crezut de cuviință să îi reproșeze unui cetățean modest că nu este îmbrăcat „european”? Acolo se dezbracă Făgădău de outfitulspilcuit, își suflecă mânecile caracterului și își prezintă scandaloasa nuditate interioară. Acolo îl vedem pe „rafinatul” primar al orașului Constanța în deplina goliciune a caracterului: arogant, diprețuitor, agresiv, surd la mesajul de bun simț pe care acel vârstnic i-l transmite absolut decent. Surd, de fapt, la mesajul absolut decent pe care o întreagă comunitate aflată în suferință i-l transmite: lasă-ne, Decebal Făgădău!

Ia-te de mână cu tovarășii tăi de discuții teoretice, cu Babu și ceilalți intelectuali și duceți-vă la bibliotecă. E acolo o carte, se numește „Codul bunelor maniere”, ediția Aurelia Marinescu. După ce terminați de citit, întoarceți-vă și cereți-ne votul.

Până atunci mai slăbiți-ne cu aroganța, că suntem sătui!

Mai jos puteți vedea filmarea în care lui Decebal Făgădău îi dă social democrația pe dinafară:

05 mai 2021 - 05:12
Ceprzv
ivermectin 4 mg - buy ivermectin ivermectin 3mg tablet
04 mai 2021 - 21:06
Sebcki
stromectol 12mg - ivermectin dose for covid ivermectin 3mg for lice
28 septembrie 2020 - 18:39
Cris
O holograma, raraita, schimonosita, frustrata pentru toate acestea, parvenita si rea - bine ca am scapat de el.
19 septembrie 2020 - 13:51
Dana
Fagadau fuge de cetățeni de câte ori are ocazia. Are sansa să arate ce a realizat, dar nu o face, stie ca nu a onorat promisiunile din 2016. A avut 4 ani de mandat, nu l-a împiedicat nimeni să realizeze proiectele importante pentru Constanța. Observ ca nu prea vine cu promisiuni in campania asta, de vreme ce nu și le-a onorat pe cele din 2016. Nici la competițiile electorale nu vrea sa participe, înseamnă că are cu ce se lauda. El știe că prezenta lui irită constantenii, pt ca se lauda numai cu mizilicuri, gen: rechizite catre copii, montare pubele, bancute, gazon, instalare semne circulatie. Fagadau, incearca sa-si cosmetizeze eșecurile in asa fel incat sa para chiar succese marețe. Să meargă în cartiere și să dea ochii cu lumea, așa cum fac contracandidatii. Să vadă ce au de spus oamenii asupra modului în care a administrat orașul. N-am văzut în viața mea un primar care sa-si minta proprii cetateni într-un mod atât de cinic și cretin cum o face acest Fagadau. Acest individ, toxic pt Constanta, trebuie indepartat de la primarie.
19 septembrie 2020 - 13:37
Acasa
Bai Fagadau, minciuna face parte din viața ta. Esti purtător al ei, precum un virus.
19 septembrie 2020 - 12:29
Mimi
Primarii care promit si voi credeti ca ei isi vor tine cuvantul… Sunt cei mai rai. Mereu am fost naivi, si am cazut in capcana lor.Trebuie sa ne trezim, si sa nu mai votam pe acel primar care ne-a mintit, in cazul de fata, Fagadau. Individul asta nu are nicio jena sa minta constantenii. Vorbiti cu prietenii, cu rudele, cu cunostintele, sa-i indemnati sa iasa la vot. Votul vostru poate sa fie decisiv, votul este cea mai puternică armă. Acest individ, toxic pt Constanta, trebuie indepartat de la primarie.
19 septembrie 2020 - 12:28
Laura
Fagadau trebuie sa inteleaga ca există o mare diferență între promisiuni și „minciunile nerușinate”.
19 septembrie 2020 - 12:26
Ilie
„Un popor care votează corupți, impostori, hoți, trădători nu este victimă. Este complice.” – George Orwell
19 septembrie 2020 - 12:26
Ilie
Primarul pe care l-aș vota știe să vorbească în public și să se muleze cu mesajele sale pentru toate tipurile de audiență, vreau sa aud viziune. Să aibă capacitatea de a inspira, de a transmite un mesaj coerent, inteligibil și pentru toate categoriile electorale, ceea ce nu este cazul la Fagadau. Esti un primar care NU convinge.
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233