dobroge.tv

Live

Decebal Făgădău, ne-am săturat de aroganța ta!

Decebal Făgădău, ne-am săturat de aroganța ta!
18 septembrie 2020
Publicitate

Blestemul lui Decebal Făgădău este că oricâte găleți de Aqua di Gio ar consuma într-o viață, nu poate scăpa de izul de stână care-i învăluie personalitatea. Primarul nostru este un om lipsit de prieteni, dar parazitat de o gășcuță de amici care-i cântă în strună din motive evidente și care sunt de interes pe la DNA. În rest, dl Făgădău e antipatizat nu doar de Opoziție și „dujmani”, ci mai ales de oamenii lui, teoretic apropiați.

Umblă prin târg vorba că însuși Omul ( Felix Stroe) înghite cu mare greutate broasca atunci când se trage în poză cu primarul. Cât despre sentimentele de dispreț și respingere pe care i le arată chiar aparatul său birocratic, nici nu mai are rost să discutăm, pentru că subiectul e de notorietate.

Decebal Făgădău se află în această situație ingrată pentru că este epuizat de efortul suprauman de a părea ceva ce nu e. Doar nu vă imaginați că-i ușor s-o faci pe nobilul european când ești prima generație în pantofi!?!

Partea cea mai nenorocită nu este efortul de-a proiecta despre sine o imagine nepotrivită, ci aroganța care însoțește ca un halou tot acest proces. Pentru că nu te poți desprinde de tot ceea ce ești dacă nu disprețuiești fățiș tot ce vrei să lași în urmă.

Cu ochii pe modelul imaginar de „cetățean european”, Decebal Făgădău este un Dinu Păturică actualizat care scoate prin aparatul locutor jerbe colorate de englezisme. Prețiozitatea penibilă care-i însoțește pronunția unor cuvinte banale din limba engleză are un deranjant iz rural, parcă pentru a ne aminti că la sat s-a născut nu doar Veșnicia, ci și o nefericită țopenie care se ține ca scaiul de unii compatrioți.

În mintea lui Făgădău e o teribilă înghesuială de cuvinte șmechere, smartfiind cel mai notoriu. Problema este că realitatea se încăpățânează să reziste la insistențele primarului de-o schimba prin discursuri. Oricât i-ai spune măgarului cal, el tot măgar rămâne, credeam că măcar atât lucru știe și el. Primarul, nu măgarul!

Dar, cel mai trist este când primarul taie nemilos cu karata prin concepte: social democrație, stânga, Stat social, de cred că și Noam Chomsky ar privi nesigur împrejur dacă ar fi expus la aplombul teoretic al lui Decebal. Spun „trist” pentru că de la concepte la cruda realitate este o trecere cam bruscă.

L-ați văzut și v-ați oripilat și dvs când la acea infamă ședință de Consiliu Local Decebal Făgădău a crezut de cuviință să îi reproșeze unui cetățean modest că nu este îmbrăcat „european”? Acolo se dezbracă Făgădău de outfitulspilcuit, își suflecă mânecile caracterului și își prezintă scandaloasa nuditate interioară. Acolo îl vedem pe „rafinatul” primar al orașului Constanța în deplina goliciune a caracterului: arogant, diprețuitor, agresiv, surd la mesajul de bun simț pe care acel vârstnic i-l transmite absolut decent. Surd, de fapt, la mesajul absolut decent pe care o întreagă comunitate aflată în suferință i-l transmite: lasă-ne, Decebal Făgădău!

Ia-te de mână cu tovarășii tăi de discuții teoretice, cu Babu și ceilalți intelectuali și duceți-vă la bibliotecă. E acolo o carte, se numește „Codul bunelor maniere”, ediția Aurelia Marinescu. După ce terminați de citit, întoarceți-vă și cereți-ne votul.

Până atunci mai slăbiți-ne cu aroganța, că suntem sătui!

Mai jos puteți vedea filmarea în care lui Decebal Făgădău îi dă social democrația pe dinafară:

Publicitate

Mai multe Opinii
eroism-sau-egoism

Eroism sau egoism

de Alina Ioana Vasiliu

URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233