Live

CORONAVIRUS CONSTANȚA

Containerele vor înlocui corturile la Spitalul Modular, pentru a asigura căldura necesară bolnavilor de COVID

La Spitalul Militar Modular din Constanța sunt demontate corturile în care se tratează pacienții bolnavi de COVID-19. În locul lor sunt amenajate containere, care au un sistem de încălzire. Cum în corturi există doar aer condiționat, a fost nevoie de această investiție pentru a le veni în sprijinul pacienților.
publicat pe 20 noiembrie 2020
Mihaela Moroiu

Pe stadionul Portul din Constanța au început să apară primele echipamente pentru montarea containerelor în care vor fi tratați pacienții cu simptome medii de boală.

Spitalul Militar Modular este refăcut din containere deoarece corturile instalate aici în primăvară nu ar fi asigurat o căldura necesară bolnavilor de COVID, acum, în sezonul rece.

Vor fi condiții mai bune. Încălzirea se va face prin calorifere electrice, convertoare, cum se numesc ele”, declară

Doar spitalul propriu zis va rămâne nedemontat. Corturile pentru tratarea bolnavilor vor fi toate înlocuite.

Jumătate au fost deja dezasamblate și se înlocuiesc cu containere. După ce montăm partea de containere din stânga și devine funcționala, abia atunci vom demonta corturile, amenajăm terenul și punem și jumătatea cealaltă de containere”, mai spune col. dr. Aurel Trană, comandant Spitalul Militar Constanța.

Containerele vin în tranșe. Iar de săptămâna viitoare ar urma să fie gata prima aripă. Reprezentanții unității modulare spun că sunt pregătiți să facă față viitoarelor situații. Există toate echipamentele necesare, susțin autoritățile, important este să fie și personalul medical necesar pentru posibilii bolnavi.

Locuri asigurate vor fi 120. Câți pacienți vor putea fi tratați, depinde de numărul de personal pe care îl putem capacita. Aici vorbesc de personal din toate spitalele din județ și de la MapN. Suntem pregătiți să venim în întâmpinarea nevoilor și cu paturi suplimentare și cu o rețea de oxigen centralizată și eventual, la nevoie, paturi de terapie intensivă. Acesta este doar un plan, deocamdată. Sperăm să devină realitate într-un timp scurt, o lună, o lună jumate”, adaugă col. dr. Aurel Trană, comandant Spitalul Militar Constanța.

Din primăvară și până în septembrie, la Spitalul Modular nu fusese internat niciun pacient. Însă de atunci, aproape mai mereu sunt ocupate toate paturile. Ceea ce înseamnă un efort pentru cadrele medicale.

Chiar dacă spitalul nostru de 54 de paturi este plin aproape tot timpul, să spunem că deocamdată ne-am descurcat”, spune col. dr. Aurel Trană, comandant Spitalul Militar Constanța.

Vestea bună este că unitatea medicală a primit recent aprobare pentru o linie de gardă pentru a avea personal care să deserveasă spitalul fără să mai fie detașați. Spitalul Modular funcţionează ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa și deservește zona Dobrogei pe perioada pandemiei de COVID-19.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CORONAVIRUS CONSTANȚA. 335 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, 30 noiembrie, 335 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de...

Fetiță de o lună, suspectă de COVID, internată la Terapie Intensivă în stare gravă

O fetiță de numai șase săptămâni din Suceava, suspectă de COVID-19, este internată la Terapie Intensivă la...

Hotărârea de Guvern privind vaccinarea antiCOVID a fost adoptată: cine va fi vaccinat cu prioritate

Hotărârea de Guvern privind strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată în şedinţa...

SITUAŢIE ALARMANTĂ! Deși în carantină, rata de incidență a municipiului Constanţa a ajuns la 10,70

Deși municipiul Constanța se află de o săptămână în carantină, rata de incidență continuă să crească...

CORONAVIRUS ROMÂNIA, 28 noiembrie. 8.134 de noi îmbolnăviri, 161 de persoane au decedat - în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, au fost confirmate 8.134 de cazuri noi de persoane infectate cu...

CORONAVIRUS CONSTANȚA. 573 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, 28 noiembrie, 573 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele...

Ministrul Sănătăţii: Avem 1.400 de paturi la ATI pentru pacienţii COVID, vom suplimenta cu 280 de paturi în următoarele două săptămâni

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru susţine că avem 1.400 de paturi la Anestezie și Terapie Intensivă în prezent...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233