Live

Valeriu Gheorghiță: „Este şansa istorică a poporului nostru şi a lumii, în general, să punem punct acestei pandemii”: cine va fi prima persoana vaccinată

Valeriu Gheorghiță: „Este şansa istorică a poporului nostru şi a lumii, în general, să punem punct acestei pandemii”: cine va fi prima persoana vaccinată
Publicat pe 20 decembrie 2020

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare antiCOVID a afirmat că este șansa istorică a poporului nostru și a lumii să scape de această pandemie. Mai mult decât atât, acesta anunță și cine este prima persoană care va fi vaccinată, scrie Digi 24.

Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical şi personalul din domeniul asistenţei sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unităţi medicale” care vor primi primele doze de vaccin, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

El a precizat că este posibil să fie 10 prime persoane din diferite categorii de personal medical: un medic, o asistentă.

Potivit medicului, se lucrează, la nivel european, la realizarea unui conţinut unitar de imagine pentru acest moment al demarării campaniei de vaccinare.

Avem un scenariu pe care îl pregătim foarte minuţios, pentru că este un moment care se doreşte a fi foarte bine pregătit, nu doar la nivel naţional, ci la nivel european. Se doreşte realizarea unor materiale video cu momentul în care ajunge vaccinul în fiecare ţară, se doreşte crearea de materiale video pentru prima persoană vaccinată, ulterior se va crea un material comun la nivelul Uniunii Europene, care, foarte probabil, va fi disponibil pentru toată lumea”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a prezentat un calendar al activităţilor din campania de vaccinare:

  • 21 decembrie: comisia de specialişti de la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului va face recomandarea pentru Agenţie de emitere a acestei autorizări condiţionate;
  • 23 decembrie: se va emite autorizarea condiţionată de punere pe piaţă
  • 26 decembrie: simultan în cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, vor fi distribuite primele doze de vaccin.

Este o tranşă simbolică, sunt aproape 10.000 de doze care vor fi trimise şi imediat după se pune în funcţiune calendarul de livrare săptămânal, cu un număr de peste 100.000 de doze”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a precizat, de asemenea, că nu mai este necesară o autorizare a vaccinului şi din partea autorităţilor din România, în speţă a Agenţiei Naţionale a Medicamentului, pentru că, din moment ce Comisia Europeană preia de la Agenţia Europeană a Medicamentului această autorizare, este valabilă în toate cele 27 de ţări membre ale UE.

Este şansa istorică a poporului nostru şi a lumii, în general, să punem punct acestei pandemii care, iată, ne aflăm la sfârşitul unui an în care am asistat aproape neputincioşi la derularea evenimentelor, la spitale pline cu bolnavi, la pierderi de vieţi omeneşti, la tragedii la nivel familial, or din acest punct de vedere, cred că lumea a fost aproape îngenuncheată de această pandemie şi iată că acum avem o speranţă cât se poate de reală că putem să punem - doar împreună - punct acestei pandemii. Şi nu este un mesaj, dacă vreţi, populist. Nu-mi plac aceste mesaje. Dar este realmente singura cale eficientă prin care noi putem reveni la normalitate”, afirmă medicul militar Valeriu Gheorghiţă.


Sursă foto: news.ro

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Vaccinarea antigripală, gratuită pentru toată lumea

Un domn s-a vaccinat în fiecare an. Acum, din cauza pandemiei, a fost cu atât mai interesat să se vaccineze din...

Recuperare post-COVID la Sanatoriul din Techirghiol: pacienții vindecați, pot scăpa mai ușor de sechelele rămase

Sechelele după COVID pot fi multiple și foarte diverse, de la pacient la pacient, însă la Sanatoriul balnear din...

TULCEA. Se caută medici, asistenți și registratori, voluntari pentru campania de vaccinare

Etapa a doua de vaccinare se apropie cu pași repezi în toată țara. Astfel, în fiecare județ, s-au început...

Servicii medicale acordate prin telemedicină. Medicii de familie ar putea oferi consultații la distanță până pe 31 martie

O vizită amânată la medic poate face diferența între a trata din timp o afecțiune și a ajunge mai târziu la...

Casa Națională de Asigurări de Sănătate: Consultațiile la distanță, posibile până la 31 martie 2021

Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță prelungirea măsurilor instituite în contextul pandemiei de...

Faza a doua de imunizare, la Constanţa: persoanele vârstnice sau cele cu afecțiuni cardiovasculare, printre categoriile ce vor fi vaccinate

La sfârşitul lunii ianuarie, ar urma să înceapă a doua fază de vaccinare, destinată populației cu grad ridicat...

Și medicii militari de la Constanța s-au vaccinat. "Este un moment istoric și noi facem parte din el"

După ce le-a fost cercetat istoricul medical, personalul de la Spitalul Modular Militar din Constanța s-a vaccinat...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233