Live

Vaccinarea antigripală, gratuită pentru toată lumea

Campania de vaccinare antigripală a fost extinsă. Mai mult, toți oamenii vor avea acces la vaccinarea gratuită, fără a se mai ține cont de prioritizarea impusă de grupele de risc. Până acum, aveau prioritate la vaccinare copiii, bătrânii și cei care sufereau de afecțiuni cronice.

Un domn s-a vaccinat în fiecare an. Acum, din cauza pandemiei, a fost cu atât mai interesat să se vaccineze din timp.

De doi ani de zile mă vaccinez. Este eficient, eu nu am răcit deloc”, spune un constănțean.

El crede că toți oamenii ar trebui să se imunizeze, nu doar categoriile de risc.

Este bine. Cine vrea sănătate, de ce să dea cu piciorul?”, mai spune constănțeanul.

Există însă și sceptici. Pentru ei, imunizarea nu reprezintă o prioritate, iar sistemul natural de apărare al organismului este suficient în sezonul rece.

Nu m-am vaccinat niciodată. Și nici nu am avut probleme. Deci dacă ai o imunitate bune, nu e voie ca să o strici”, spune un alt constănțean.

Ministrul Sănătății a aprobat recent extinderea campaniei de vaccinare antigripală. Mai mult decât atât, toți oamenii vor avea prioritate la vaccin, nu doar persoanele din grupele de risc.

Până acum, prioritate la vaccinare aveau persoanele vârstnice, copiii și cei care sufereau de afecțiuni cronice. Însă, de acum, în campania de vaccinare, această prioritizare nu va mai fi necesară și toți se vor putea vaccina gratuit.

În acest an, constănțenii au fost mai interesați ca niciodată de vaccinul antigripal. Stocurile s-au epuizat rapid, iar la farmacii au fost întocmite lungi liste de așteptare.

În acest sezon, cererea de vaccinare este una destul de mare. Pacienții sunt doritori, vor să se vaccineze. Vaccinul se găsește în farmaciile noastre, atât cel pentru adulți, cât și cel inter nazal pentru copii. Am avut liste mari de așteptare, unii pacienți au așteptat alții nu au mai vrut”, declară Ildiz Izet, manager farmacie.

Medicii de familie îi liniștesc pe pacienți și le transmit că sunt doze suficiente, mai ales că a fost prelungită perioada de vaccinare.

Am avut doze suficiente. Eu în momentul acesta nu mai am vaccin antigripal dar am înțeles că sunt colegi, medici de familie, care mai au la cabinete. Lumea a venit, a întrebat. Am avut”, declară Despina Vafiadis, medic de familie.

Perioada de vaccinare a început după 15 octombrie, pentru ca imunizarea să dureze până la sfârșitul sezonului rece, în martie. Anul acesta s-au comandat de două ori mai multe doze față de anul trecut.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANȚA. Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane lei, cu finanțare europeană

Trei spitale din România vor fi beneficia de fonduri europene. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol...

Valeriu Gheorghiță: Sâmbătă, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va fi depăşit de cel al persoanelor vaccinate

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că, sâmbătă, 20 februarie, numărul...

Ministerul Sănătății vrea să reorganizeze circuitele din spitale, pentru ca mai mulți pacienți non-COVID să aibă acces la servicii medicale

Ministerul Sănătății vrea să reorganizeze circuitele COVID și non-COVID din spitale, pentru ca mai mulți...

Măsurile sanitare din pandemia de COVID-19 au redus cazurile de Hepatita A cu peste 70%: medicii sunt însă de altă părere

Acest domn este nedespărțit de sticluța cu dezinfectant. De la începutul pandemiei, are grijă ca mâinile sale să...

Criza medicamentelor, departe de final: Euthyrox și Siofor se găsesc cu dificultate

Ion Dinu este diabetic. De doi ani de zile are nevoie de Siofor, însă spune că nu îl găsește deloc pe nicăieri....

Niciun caz de gripă nu a fost raportat în acest sezon rece la Constanța: măsurile de protecție și distanțarea fizică au avut un rol important

În ultimii ani, gripa făcea ravagii în toată țara. Anul trecut, numai în Constanța fuseseră înregistrate 206...

Ministerul Sănătății: Măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva coronavirusului

Ministerul Sănătății a transmis luni, 15 februarie, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare că...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233