Live

Diferențele de temperatură, pericol pentru sănătate: medicii recomandă atenție sporită la imunitate

Săptămâna a început cu temperaturi negative și se va termina cu vreme de primăvară, la malul mării. Constănțenii se bucură de temperaturile în creștere și au ieșit deja în parcuri și la plimbare. Atenție, însă-aceste schimbări bruște ale valorilor termice pot fi dăunătoare pentru organism, atrag atenția medicii.

Domnul Nicolae a ieșit în parc, ca să profite de soare. Deși se bucură că vremea se încălzește, bărbatul știe că asemenea fluctuații nu sunt normale în luna ianuarie.

Imposibil să fie nu fie frig. Mai bine mai frig, nu-i normal temperatura asta în mijlocul iernii”, spune domnul Nicolae.

Organismul este luat prin surprindere, spune el și de aceea este nevoie de îmbrăcăminte adecvată.

Este să știți, este periculos. Aceeași îmbrăcăminte trebuie să ai, nu trebuie să te relaxezi”, mai spune domnul Nicolae.

Alți constănțeni, nu își fac probleme. Ei se bucură că vremea se va încălzi și speră ca gerul să nu mai vină.

Sperăm să se încălzească în continuare, să avem zile frumoase”, spune o constănțeancă.

Șapte grade. Atât arătau termometrele la malul mării, la ora amiezii. Asta în condițiile în care ieri, 19 ianuarie, au fost valori negative, iar mâine, 21 ianuarie se anunță temperaturi și mai mari decât cele de astăzi. Specialiștii spun că aceste fluctuații pot fi periculoase pentru sănătate.

Medicii spun că fluctuațiile de temperatură mai mari de patru grade afectează în mod negativ organismul. Schimbările bruște de vreme atrag după sine probleme de sănătate. Corpul uman se adaptează la schimbări în 14 zile.

Schimbările bruște afectează sănătatea pentru că organismul trece brusc, termoreglarea se face mai greu, suntem obișnuiți acum cu frigul, să ne îmbrăcăm mult mai gros. A doua zi este foarte cald și trebuie să ne adaptăm ținuta la regimul termic de afară”, declară doctor Despina Vafiadis, medic de familie.

Cel mai important în această perioadă este să avem grijă de noi, iar dacă este cazul să luăm suplimente care întăresc sistemul imunitar.

Trebuie să avem grijă de imunitate. Să încercăm să consumăm și suplimente care ne ajută în imunitate. Să purtăm măști și să fim atenți la vremea de afară”, mai spune doctor Despina Vafiadis, medic de familie.

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi ți în următoarele zile, iar în weekend valorile vor fi mult peste cele normale pentru această perioadă.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANȚA. Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane lei, cu finanțare europeană

Trei spitale din România vor fi beneficia de fonduri europene. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol...

Valeriu Gheorghiță: Sâmbătă, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va fi depăşit de cel al persoanelor vaccinate

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că, sâmbătă, 20 februarie, numărul...

Ministerul Sănătății vrea să reorganizeze circuitele din spitale, pentru ca mai mulți pacienți non-COVID să aibă acces la servicii medicale

Ministerul Sănătății vrea să reorganizeze circuitele COVID și non-COVID din spitale, pentru ca mai mulți...

Măsurile sanitare din pandemia de COVID-19 au redus cazurile de Hepatita A cu peste 70%: medicii sunt însă de altă părere

Acest domn este nedespărțit de sticluța cu dezinfectant. De la începutul pandemiei, are grijă ca mâinile sale să...

Criza medicamentelor, departe de final: Euthyrox și Siofor se găsesc cu dificultate

Ion Dinu este diabetic. De doi ani de zile are nevoie de Siofor, însă spune că nu îl găsește deloc pe nicăieri....

Niciun caz de gripă nu a fost raportat în acest sezon rece la Constanța: măsurile de protecție și distanțarea fizică au avut un rol important

În ultimii ani, gripa făcea ravagii în toată țara. Anul trecut, numai în Constanța fuseseră înregistrate 206...

Ministerul Sănătății: Măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva coronavirusului

Ministerul Sănătății a transmis luni, 15 februarie, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare că...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233