Live

Reguli noi pentru pacienții care merg la Policlinică

Ambulatoriul de Specialitate din cadrul Spitalului Județean va fi deschis de luni 12 ore/zi, așa cum era înainte de instituirea stării de urgență. Reprezentanții unității medicale au luat însă o serie de măsuri stricte astfel încât să prevină răspândirea coronavirusului. Astfel, tuturor pacienților care vor intra în Policlinică li se va măsura temperatura, vor purta mască, se vor dezinfecta și vor completa un chestionar împreună cu personalul medical. În plus, într-un cabinet nu vor avea loc mai mult de 2 consultații pe oră.

Reguli noi pentru pacienții care merg la Policlinică
publicat pe 15 mai 2020

Incepând de săptămâna viitoare se modifică programul Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța. Dacă în timpul stării de urgență programul a fost până la ora 16.00, începând de luni, 18.05.2020, Policlinica va fi deschisă în intervalul orar 08.00-20.00. Reprezentanții unității medicale atrag însă atenția că revenirea la programul de funcționare de dinaintea stării de urgență nu exclude măsurile anti-covid aplicate până în prezent. Astfel, pacienții trebuie să cunoască și să respecte mai multe reguli:
Nu se efectuează consulturi/tratamente fără programare !
Programările pot fi efectuate telefonic, pe e-mail (receptie@spitalulconstanta.ro) dar și la ghișeu. Având în vedere riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, recomandăm pacienților să evite deplasările dacă nu sunt urgente și să efectueze programările telefonic ( la nr. 0241.503.424 sau 0241503260 pentru Ambulatoriu Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice; Ambulatoriu Oncologie-0241.503.102, CSM Copii- 0241.503.457/0241 503456 și CSM Adulți 0241.503.178).
Pacienții care vor veni să se programeze la ghișeu, trebuie să știe că accesul în Ambulatoriu este permis unui număr limitat de persoane în același timp (maxim 6).
În momentul prezentării la consultație, pentru a preveni riscul de contaminare și pentru ca activitatea medicală să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, pacientul trebuie să respecte o serie de reguli care sunt aplicate în cadrul Ambulatoriului încă de la debutul pandemiei.
Astfel, intrarea în Ambulatoriu se face după ștergerea tălpilor încălțărilor pe un covor dezinfectant. Tot acolo pacientului i se va pune la dispoziție soluție hidroalcoolică pentru dezinfecția mâinilor. Pacientul este obligat să poarte masca facială. Mai mult, persoanele care vin la medic sunt rugate să se prezinte la consultație fără însoțitori iar în cazuri excepționale (persoane cu dizabilități,vârstnici, copii) este permis accesul unui singur însoțitor. Acesta va respecta aceleași reguli de protecție valabile pentru pacient.
Pentru realizarea triajului epidemiologic, tuturor persoanelor care intră în Ambulatoriu le va fi măsurată temperatura și vor completa împreună cu personalul medical un chestionar. Dacă nu prezintă niciun risc SARS-COV-2, pacientul va intra în cabinetul de consultații / sala de tratament, purtând în continuare masca facială.
După ce pacientul părăsește cabinetul, se efectuează curățenia și dezinfecția. Aceste proceduri sunt reluate pentru fiecare pacient în parte, prin urmare, într-un cabinet nu vor avea loc mai mult de 2 consultații pe oră. De aceea, reprezentanții unității medicale îi roagă pe pacienți să respecte orele la care au fost programați și să nu vină mai devreme .
Respectarea acestor măsuri va permite ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Noul coronavirus nu se poate transmite prin apă

Experţii în Sănătate publică au ajuns la concluzia că noul coronavirus nu poate trăi în mări şi piscine. Mai mult, clorul din piscină are proprietatea de a ucide virusul. În mod similar, apa sărată a...

Concurs pentru obținerea gradului de medic primar

Ministerul Sănătății organizează în perioada 6 -31 iulie examenul pentru obținerea gradului de medic primar pentru medici, medicii dentiști și farmaciștii cu o vechime de minimum cinci ani. Candidații vor...

Deficit uriaș de Euthyrox

Problema Euthyrox-ului este cunoscută de luni de zile de autorități. De suferit au, însă, pacienții. În lipsa medicamentului, oamenilor li se poate agrava starea de sănătate. În aceste zile, Euthyrox-ul este...

Vaccinul britanic nu este eficient!

Vaccinul împotriva COVID-19 a intrat în primul studiu clinic uman luna trecută. Până acum au participat 1.110 subiecți din Oxford, Southampton, Londra și Bristol. Jumătate dintre ei primesc vaccinul, jumătate o...

Ajutor pentru cei cu afecțiuni autoimune

Începând cu data de 20 mai 2020, în farmacii se va găsi Eutirox. Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente a încheiat un acord de donație cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice...

Test online pentru covid-19

Chestionarul a fost elaborat urmărind comportamente despre: igiena mâinilor, respectarea regulilor de distanţare socială şi izolarea voluntară și purtarea măștii și a mănușilor. Testul online poate fi...

Cum purtăm corect masca