Live

Deficit uriaș de Euthyrox

Situație îngrijorătoare în privința Euthyrox-ului. Deficitul de medicament din țară este în prezent cuprins între 400 și 600.000 de flacoane pentru toate concentrațiile. Este estimarea Colegiului Farmaciștilor, care roagă autoritățile competente să ia măsuri pentru rezolvarea situației. În România, de astăzi, sunt disponibile 5.000 de doze de medicament printr-o donație. Numărul românilor care au probleme de tiroidă este de ordinul sutelor de mii. Așadar, cantitatea, deși binevenită, este insuficientă. Și pacienții din Constanța se confruntă cu lipsa acestuia.

publicat pe 20 mai 2020
Mihaela MOROIU

Problema Euthyrox-ului este cunoscută de luni de zile de autorități. De suferit au, însă, pacienții. În lipsa medicamentului, oamenilor li se poate agrava starea de sănătate. În aceste zile, Euthyrox-ul este de negăsit. Ne-o spune Liliana, care a căutat medicamentul în zeci de farmacii din Eforie și municipiul Constanța.

În încercarea de a rezolva problema, Colegiul Farmaciștilor din România a înaintat o adresă către autoritățile din domeniul sanitar, inclusiv către Ministerul Sănătății. Instituția cere intensificarea demersuilor necesare pentru ca în țară să ajungă doze suficiente de medicament.

Colegiul Farmaciștilor: „Știm cu toții problemele apărute în ultima perioadă legate de absența Euthyrox-ului din farmacii. Cu toate eforturile făcute de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, Colegiul Farmaciștilor din România, importatori și producători, nu s-a ajuns la o rezolvare pe termen mediu și lung a acestei probleme. Estimăm un deficit cuprins între 400.000 și 600.000 de flacoane pentru toate concentrațiile în România”.

Bolnavii de tiroidă sunt dependenți de substanța activă din Euthyrox, iar prin neadministrarea medicamentului aceștia suferă de tulburări ale echilibrului, insuficență cardiacă și creșterea colesterolului. Cei care nu își iau dozele necesare de medicament pot avea probleme cu depresia, anxietatea, ori pot suferi modificări de greutate sau de reglare a temperaturii corporale.

De miercuri, în țară, sunt disponibile, printr-o donație, 5.000 de cutii de Euthyrox, în concentrație de 100 de micrograme. Dozele se pot găsi în farmacii din Constanța, București, Iași, Oradea, Buzău sau Timișoara.

21 iunie 2020 - 11:39
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CORONAVIRUS ROMÂNIA, 21 septembrie. 808 noi îmbolnăviri, 23 de persoane au murit - în ultimele 24 de ore

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 113.589 luni, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 808 persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 23 de decese,...

CORONAVIRUS ROMÂNIA, 20 septembrie. 1.231 de noi îmbolnăviri, 33 de persoane au murit - în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică anunţă, duminică, 1.231 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. De asemenea, 33 decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

CORONAVIRUS ROMÂNIA, 19 septembrie. 1.333 de noi îmbolnăviri, 42 de persoane au murit - în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, 1.333 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, astfel că numărul total a ajuns la 111.550. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 42 de decese,...

CONSTANŢA. Caz de COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice

Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa (DGAS) a transmis aseară, printr-un comunicat de presă, că un rezident al Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa...

CORONAVIRUS ROMÂNIA, 18 septembrie. 1.527 de noi îmbolnăviri, 48 de persoane au murit - în ultimele 24 de ore

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 110.217 vineri, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.527 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 48 de...

JUDEŢUL CONSTANŢA. Focar de coronavirus la un centru de reabilitare neuropsihiatrică

Un focar de coronavirus a fost descoperit la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică din oraşul constănţean Negru Vodă, fiind confirmaţi 12 pacienţi şi patru angajaţi.

Potrivit...

CORONAVIRUS ROMÂNIA, 17 septembrie. 1.679 de noi îmbolnăviri, 27 de persoane au murit - în ultimele 24 de ore

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 109.690 joi, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.679 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 27 de...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233