Live

Spitalul Județean Constanța suplimentează cu încă nouă paturi Secția de Terapie Intensivă pentru COVID-19

Conducerea Spitalului Județean din Constanța a decis suplimentarea numărului de paturi de pe secția de terapie intensivă de COVID-19. Astfel, numărul locurilor la ATI a ajuns la 23. De asemenea, potrivit DSP Constanța, și la Medgidia s-a suplimentat numărul cu încă două paturi. Decizia vine în urma creșterii numărului de persoane infectate cu SARS-COV-2 în ultimele două săptămâni.

Doar două locuri la ATI dintr-un total de 46 – atâtea mai erau libere luni dimineața în Constanța, potrivit autorităților din domeniul sanitar. Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean de Urgență din Constanța erau cele două unități medicale din județ care mai aveau posibilitatea să primească, fiecare, câte un pacient în secțiile de Terapie Intensivă. Cam așa se poate caracteriza valul trei al pandemiei: cazuri mai puține, însă de departe mult mai grave, care mai pot respira doar dacă primesc oxigen de la aparate. Așa că era nevoie de măsuri urgente.

În acest moment, pe raza județului Constanta sunt 46 de paturi ATI. Vom suplimenta aceste paturi cu 11: nouă la Spitalul Județean Constanta și două la Medgidia”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Există speranțe că paturile vor fi suplimentate în această săptămână. La Spitalul Județean există deja paturi ATI. Iar creșterea capacității de tratare înseamnă o șansă în plus pentru pacienții în stare gravă, infectați cu noul coronavirus.

Nouă paturi speciale de terapie intensivă vor fi disponibile zilele care urmează, pe lângă cele 14 deja existente. În afară de cele nouă paturi ATI vor mai fi alocate încă 12 paturi de terapie intermediară, adică paturi dotate cu oxigen”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Ceea ce înseamnă că cea mai mare unitate medicală de stat din Constanța va avea în total 23 de paturi ATI și alte 42 de paturi de terapie intermediară, 30 fiind deja existente la Spitalul Județean. De altfel, de la debutul pandemiei și până în prezent, în cadrul secției de terapie intensivă de la cel mai mare spital public din județ au fost tratați peste 1.300 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, situația infectărilor continuă să se agraveze în Constanța, astfel încât, luni pentru municipiu autoritățile au anunțat o incidență de 5, 44 cazuri la mia de locuitori, iar pe județ rata atinsese 3,57.

România a înregistrat la sfârșitul săptămânii trecut recordul de pacienți la ATI, cu 1.313 persoane internate.

30 martie 2021 - 00:23
Janetta Toanca
Daca au nevoie numai de oxigen de ce nu le dati o butelie mica in salon ?
26 martie 2021 - 11:08
vasile ion
Deblocati posturile pentru medicii rezidenti/Va plangeti de lipsa medicilor,dar ati scos 2 posturi si 3 locuri pe ditamai Spitalul Judetean.Medicii care vor sa munceasca s pana la 70 de ani,sa-si exercite mesereia ca medic/postul/functia sa se debloce pentru tinerii rezidenti.
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Aproape 2.500 de cadre medicale, infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul anului: peste 80% dintre ele nu erau vaccinate

De la începutul anului până în prezent, 2.481 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în rândul personalului...

Pfizer: Oamenii vor avea nevoie probabil de un rapel al vaccinului pentru Covid-19 în decurs de 12 luni după ce s-au vaccinat

Directorul general al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea nevoie,...

Persoanele care nu au mai găsit loc pe listele de vaccinare se pot imuniza de acum cu serul produs AstraZeneca, la liber

După ce numărul de vaccinări cu AstraZeneca a scăzut la nivel național, autoritățile au decis că doritorii se...

Medicii de familie care acceptă să vaccineze anti-COVID, vor primi mai mulți bani: aceștia vor primi 40 de lei pentru fiecare persoană imunizată

Pentru fiecare pacient vaccinat, medicii de familie ar putea primi 40 de lei. Acest lucru ar trebui să accelereze...

Peste 50.000 de doze de vaccin Pfizer au ajuns luni la Constanţa: aproape 110.000 de persoane din județ s-au imunizat, până în prezent

O nouă tranşă de doze de la Pfizer a sosit luni în România. Este vorba de aproape 512.000 de doze, dintre care...

Oamenii nu sunt receptivi când vine vorba de alimentație sănătoasă, o spune un studiu: doar 8% dintre persoane au atenție la dietă

Un verde crud colorează piețele din Constanța. Fie că vorbim de salată, urzici sau spanac, tarabele sunt pline de...

Testul care îți poate salva viața: peste 500 de constănțence au beneficiat de o testare Babeș Papanicolau gratuit, în acest an

Constănțeancă: Aaa, n-am mai făcut de mult.Reporter: Cam câți ani să fie?Constănțeancă: Nu știu,...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233