Live

Medicii de familie vor avea teste rapide în cabinete: este propunerea secretarului de stat în Ministerul Sănătății pentru a crește capacitatea de testare

Teste antigen rapide în cabinetele medicilor de familie. Este propunerea secretarului de stat, Andreea Moldovan. Autoritățile doresc creșterea capacității de testare, mai ales în această perioadă în care cazurile de îmbolnăvire au explodat. Totodată, guvernanții îndeamnă la testare și prudență și în rândul elevilor și al cadrelor didactice.

Ne aflăm în plin val de pandemie. Cazurile de COVID-19 se înmulțesc pe zi ce trece, iar constănțenii de voie sau de nevoie se testează. Cei mai mulți dintre ei preferă să-și facă testul acasă, fiind ușor de folosit și cu rezultate bune la persoanele cu simptome sugestive. Alții, și-au verificat starea de sănătate în unitățile medicale.

M-am testat. Am fost internată în spital și m-a testat acolo de două ori. De ambele dăți am ieșit negativă”, spune o constănțeancă.

Da, pentru că am și avut. Doar ce am ieșit de vreo săptămână din izolare”, spune o altă constănțeancă.

În situația pandemică în care ne aflăm, autoritățile propun introducerea testelor antigen în cabinetele de medicină de familie. Pacienții privesc cu ochi buni această măsură.

Da, ar fi foarte util având în vedere faptul că din ce în ce mai multe persoane se îmbolnăvesc și atunci le-ar depista mai repede și probabil că nu ar mai fi atât de multe cazuri”, spune o constănțeancă.

Și medicii de familie sunt de părere că distribuirea testelor antigen în cabinete reprezintă un ajutor.

O să le folosim la pacienții pe care îi suspectăm, cei cu viroze și nu numai pentru că suspiciunea de COVID este într-o multitudine de simptome și într-o multitudine de afecțiuni. Am efectuat câteva teste. Nu la cererea pacienților, în niciun caz. Doar la indicația mea și la insistența mea”, a declarat Despina Vafiadis, medic de familie.

Secretarul de stat, Andreea Moldovan a făcut de asemenea un apel către școli, să-i testeze pe elevi de COVID acolo unde există suspiciuni pentru a preîntâmpina eventualele apariții nedorite de COVID-19.

După aproape o lună și jumătate de când s-au întors în bănci, au apărut inevitabil și primele cazuri de Covid-19 în unitățile de învățământ. Cu toate acestea, testele rapide puse la dispoziție în școli nu prea au fost folosite.

DSP Constanța a distribuit până în acest moment 20.032 de teste antigen în 200 de unități. Dintre acestea, au fost folosite 477”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Amintim că pentru persoanele care prezintă simptome specifice de Covid-19, testele antigen sunt potrivite pentru aflarea unui rezultat, în schimb, pentru pacienții asimptomatici testul Real Time PCR rămâne cel mai concludent.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Aproape 2.500 de cadre medicale, infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul anului: peste 80% dintre ele nu erau vaccinate

De la începutul anului până în prezent, 2.481 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în rândul personalului...

Pfizer: Oamenii vor avea nevoie probabil de un rapel al vaccinului pentru Covid-19 în decurs de 12 luni după ce s-au vaccinat

Directorul general al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea nevoie,...

Persoanele care nu au mai găsit loc pe listele de vaccinare se pot imuniza de acum cu serul produs AstraZeneca, la liber

După ce numărul de vaccinări cu AstraZeneca a scăzut la nivel național, autoritățile au decis că doritorii se...

Medicii de familie care acceptă să vaccineze anti-COVID, vor primi mai mulți bani: aceștia vor primi 40 de lei pentru fiecare persoană imunizată

Pentru fiecare pacient vaccinat, medicii de familie ar putea primi 40 de lei. Acest lucru ar trebui să accelereze...

Peste 50.000 de doze de vaccin Pfizer au ajuns luni la Constanţa: aproape 110.000 de persoane din județ s-au imunizat, până în prezent

O nouă tranşă de doze de la Pfizer a sosit luni în România. Este vorba de aproape 512.000 de doze, dintre care...

Oamenii nu sunt receptivi când vine vorba de alimentație sănătoasă, o spune un studiu: doar 8% dintre persoane au atenție la dietă

Un verde crud colorează piețele din Constanța. Fie că vorbim de salată, urzici sau spanac, tarabele sunt pline de...

Testul care îți poate salva viața: peste 500 de constănțence au beneficiat de o testare Babeș Papanicolau gratuit, în acest an

Constănțeancă: Aaa, n-am mai făcut de mult.Reporter: Cam câți ani să fie?Constănțeancă: Nu știu,...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233