Live

CAMPANIA DE VACCINARE

Persoanele care nu au mai găsit loc pe listele de vaccinare se pot imuniza de acum cu serul produs AstraZeneca, la liber

Liber la vaccinare cu AstraZeneca. Constănțenii care vor să se imunizeze cu acest tip de ser o pot face fără programare. Prioritate vor avea însă cei care s-au înscris deja pe platformă sau care se află pe listele de așteptare. Doritorii pot merge la Pavilionul Expozițional, precum si la celelalte centre din județ unde se efectuează imunizarea cu Astrazeneca. Deși procesul de vaccinare ar fi trebuit să înceapă de vineri, la malul mării primii constănțeni s-au imunizat astăzi la Pavilion, fără a fi programați.

După ce numărul de vaccinări cu AstraZeneca a scăzut la nivel național, autoritățile au decis că doritorii se pot imuniza cu acest ser la liber, fără să se mai programeze.

Se pot prezenta direct persoanele pentru vaccinare, având asupra lor, desigur, cartea de identitate. Este important să fie cu o stare de sănătate bună, se respectă toate procedurile și instrucțiunile emise de CNCAV în ceea ce privește activitatea de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a mai precizat că fiecare centru va vaccina zilnic cel mult 90 de persoane pe flux, așa cum se întâmplă într-un centru în care sunt ocupate toate locurile.

Cei care doresc se pot vaccina numai în centrele AstraZeneca care nu au locurile ocupate. Prioritatea se menține în continuare pentru cei care au deja programare.

La Pavilionul Expozițional din Constanța au ajuns primele persoane care au dorit să se imunizeze cu AstraZeneca. Pentru familia Galani aceasta reprezintă singura șansă ca să își administreze serul împotriva COVID.

În momentul de față nu avem programare. Am venit instantaneu și faptul ăsta m-a bucurat că întradevăr astăzi s-a putut rezolva rapid și eficient”, spune domnul Galani.

Reporter: V-a fost greu dumneavoastră să vă faceți o programare?

Constănțeancă: Da, foarte greu.

Reporter: N-ați putut online?

Constănțeancă: Nu, n-am putut. Suntem în vârstă.

Zece persoane au venit miercuri încă de la primele ore ale dimineții la centrul de la Constanța să se vaccineze la liber cu AstraZeneca. Asta în timp ce alții nici nu vor să audă de el.

Niciodată nu aș face cu AstraZeneca. Doctorul ne-a programat cu Pfizer, având și diabet și am acceptat”, spune o constănțeancă.

La Centrul Regional de Depozitare Constanța au ajuns de la începutul campaniei până în prezent aproape 50.000 de doze de AstraZeneca.

Până în acest moment, pe raza județului Constanța s-au vaccinat peste 15.000 de persoane cu serul AstraZeenca. S-a început chiar și rapelul. În județul nostru, serul AstraZeneca se folosește la Pavilionul Expozițional Constanța și la câteva centre aparținând MApN”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Centrul Regional de Depozitare din Constanța aprovizionează șase județe limitrofe: Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

anticorpii-care-neutralizeaza-sarscov2-raman-in-sange-timp-de-cel-putin-opt-luni-de-la-imbolnavirea-de-covid19-arata-un-studiu-

Anticorpii care neutralizează SARS-CoV-2 rămân în sânge timp de cel puţin opt luni de la îmbolnăvirea de COVID-19, arată un studiu

Anticorpii care neutralizează SARS-CoV-2 rămân în sânge timp de cel puţin opt luni de la o îmbolnăvire de...

medicii-trag-un-semnal-de-alarma-asupra-mesei-de-pasti-cei-care-au-postit-ar-trebui-sa-reia-cu-prudenta-alimentatia-normala-

Medicii trag un semnal de alarmă asupra mesei de Paști: „Cei care au postit ar trebui să reia cu prudență alimentația normală”

După cel mai aspru post din timpul anului, masa de Paști este așteptată de toți, de la mic la mare. Atenție,...

marturia-unui-medic-infectat-la-doua-luni-dupa-imunizare-vaccinul-ne-protejeaza-sa-nu-facem-o-forma-severa-a-bolii

Mărturia unui medic infectat la două luni după imunizare: Vaccinul ne protejează să nu facem o formă severă a bolii

Chirurgul Vlad Braga s-a infectat cu SARS-CoV-2 după numai două luni de la imunizare. Medicul a povestit pe platforma...

cererea-de-sange-este-mare-iar-donatorii-sunt-putini-centrul-de-transfuzii-sanguine-constanta-este-deschis-joi-pana-la-ora-1730

Cererea de sânge este mare, iar donatorii sunt puțini: Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța este deschis joi până la ora 17.30

În ultimele 10 zile, la Centrul de Transfuzii au donat aproximativ 300 de persoane. Însă numărul este mult prea mic...

camerele-hiperbare-pentru-recuperarea-pacientilor-care-au-fost-infectati-cu-sarscov2-functioneaza-in-constanta

Camerele hiperbare pentru recuperarea pacienților care au fost infectați cu SARS-CoV-2 funcționează în Constanța

Așa arată o cameră hiperbară, plină cu pacienți. În Constanța există una dintre puținele clinici din țară...

proiect-de-peste-77-milioane-de-euro-pentru-dotarea-spitalului-municipal-medgidia

Proiect de peste 7,7 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia

Membrii Consiliului Local Municipal Medgidia s-au întrunit în ședință, miercuri, 28 aprilie, pentru a vota un...

medicii-trag-un-semnal-de-alarma-cu-privire-la-alimentele-consumate-la-masa-de-paste-trebuie-sa-avem-grija-sa-nu-facem-excese

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la alimentele consumate la masa de Paște: trebuie să avem grijă să nu facem excese

Românii sunt gurmanzi din fire. Așa că de sărbători, masa trebuie să fie încărcată. Pe lista gospodinelor sunt...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233