Live

Vaccinul anti-COVID, contra cost? Vestea i-a indignat pe constănțeni, iar mulți vor să se imunizeze

Vaccinul ar putea fi administrat contra cost în viitor. Afirmația îi aparține liderului PNL, Ludovic Orban. Declarația a fost însă contracarată de premierul României, Florin Cîțu, care a spus că vaccinul este gratuit. Vestea i-a indignat pe constănțeni. Mulți vor să se imunizeze pentru că își doresc să reintre în câmpul muncii. Din cauza pandemiei, veniturile lor s-au micșorat și o cheltuială în plus i-ar afecta și mai mult.

Românii ar putea plăti pentru a-și face vaccinul anti-COVID-19. Președintele PNL, Ludovic Orban a spus că statul va mai suporta costurile imunizării doar o perioadă, urmând ca în viitor cetățenii să scoată bani din buzunar pentru a se proteja de virusul SARS-CoV-2.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: Până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pe gripă. În care numai persoanele vulnerabile se vor vaccina gratuit. Celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze până la urmă că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi

Reporter: Adică persoanele vor trebui să plătească pentru vaccinare?

Ludovic Orban, preşedinte PNL: Într-un viitor.

Declarația vine după ce peste patru milioane de români și-au administrat deja serul împotriva noului coronavirus. O parte dintre ei spun că au fost nevoiți să se imunizeze cu prima doză pentru a-și păstra locul de muncă sau chiar pentru angajare și cu greu ar fi reușit să facă rost de bani pentru vaccin.

Da, și eu m-am gândit la varianta asta că va trebui să-l plătim. Acum este gratuit, nu știm mai încolo”, spune un constănțean.

Constănțeancă: O familie în care lucrează o singură persoană și să mai dai și bani pe vaccin. Îl facem că trebuie. Și dacă tot se poate face gratuit, de ce să nu-l facem?

Reporter: Vi s-a impus de către angajator?

Constănțeancă: Da.

Într-un anumit punct va fi nevoie de acest vaccin și cine nu a vrut să și-l facă la timp, acum va trebui să plătească”, spune un constănțean.

Premierul României contestă însă declarația președintelui PNL.

La Guvern nu există această discuție. Vaccinul este gratuit. Facem tot ceea ce este posibil să aducem vaccinul mai aproape de cetățeni. Dar nu există nicio discuție despre costul acestui vaccin”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

Autoritățile estimează că ținta de cinci milioane de persoane vaccinate va fi atinsă în prima parte a lunii iunie.

În județul nostru campaniile de vaccinare au ajuns și în cele mai îndepărtate sate. Aici medicii de familie sau echipele mobile au acționat pentru imunizarea localnicilor.

„În momentul de față, județul Constanța este în topul județelor în ceea ce privește vaccinarea. Ne aflăm undeva la un procent de 24-25 % pe întreaga populație. Ca și utilizare de vaccin, cel mai utilizat este cel de la Pfizer, dar avem solicitări și pentru Johnson&Johnson, mai ales de când medicii de familie au început să vaccineze în propriile cabinete. Mai ales că acest vaccin, vorbim de singurul vaccin de până acum mono doză”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanţa.

Recordul de persoane vaccinate într-o singură zi, la Pavilionul Expozițional, a fost atins înainte de minivacanța de 1 mai. De atunci însă medicii spun că numărul celor care vin a scăzut la jumătate.

Ieri au fost în jur de 700 de persoane. E adevărat că înainte se vaccinau mult mai multe, dar de când cu relaxarea condițiilor vin mai puține persoane. S-au administrat mai mult de 130.000 de doze, doar de când am venit noi aici la Pavilionul Expozițional”, a declarat Ortanza Dancă, medic coordonator Centru de Vaccinare Constanţa.

În acest moment, toți românii care doresc să se imunizeze o pot face gratuit. În timp ce la noi liderul liberalilor, Ludovic Orban, susține că vaccinul ar putea fi administrat contra cost, locuitorii Virginiei de Vest cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani care se vaccinează, primesc bonuri în valoare de 100 de dolari.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

andrei-baciu-persoanele-vaccinate-cu-schema-completa-sunt-protejate-si-fata-de-varianta-delta-a-coronavirusului-

Andrei Baciu: Persoanele vaccinate cu schema completă sunt protejate și față de varianta Delta a coronavirusului

Vaccinurile protejează şi față de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV2, afirmă luni secretarul de stat în...

programul-spitalului-judetean-de-urgenta-constanta-de-rusalii

Programul Spitalului Județean de Urgență Constanța de Rusalii

Vă aducem la cunoștință că în weekendul prelungit care urmează, activitatea medicală din cadrul Spitalului...

atentie-la-noile-simptome-covid-pierderea-mirosului-nu-mai-este-o-manifestare-comuna-in-cazul-infectarii-cu-varianta-indiana-delta-

Atenție la noile simptome Covid! Pierderea mirosului nu mai este o manifestare comună, în cazul infectării cu varianta indiană Delta

O durere de cap, de gât sau secrețiile nazale sunt acum printre cele mai comune simptome ale COVID-19 în Marea...

patru-spitale-din-judetul-constanta-au-iesit-din-circuitul-covid

Patru spitale din județul Constanța au ieșit din circuitul COVID

Din cauza numărului mare de infectări, spitalele au funcționat cu restricții în ultimul an. Acest lucru i-a...

china-se-pregateste-sa-vaccineze-impotriva-coronavirusului-copiii-de-peste-trei-ani

China se pregăteşte să vaccineze împotriva coronavirusului copiii de peste trei ani

În premieră mondială, China se pregăteşte să vaccineze împotriva coronavirusului copiii de peste 3 ani, a...

doua-medicamente-anticoagulante-lipsesc-din-farmaciile-din-constanta-

Două medicamente anticoagulante lipsesc din farmaciile din Constanța

Anticoagulantele Clexane și Fraxiparine acţionează pe două căi. Pe de-o parte, previn creșterea cheagurilor de...

maraton-de-vaccinare-la-rapel-centrul-de-imunizare-de-la-spitalul-militar-va-functiona-din-nou-in-regim-nonstop

Maraton de vaccinare, la rapel: centrul de imunizare de la Spitalul Militar va funcționa din nou în regim non-stop

Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Alexandru Gafencu” din Constanța, va funcționa din nou...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233