Live

Marea Britanie testează un vaccin împotriva coronavirusului

Publicat pe 17 iunie 2020

În Marea Britanie încep testările pentru un nou vaccin care să combată noul coronavirus. Astfel, persoanelor sănătoase care vor participa la aceste teste, cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, li se vor administra două doze ale acestui vaccin experimental în săptămânile viitoare. Dacă rezultatele vor fi un succes, testarea va fi extinsă pe alți 6.000 de voluntari.

În loc să le administreze voluntarilor o formă ușoară a bolii, vaccinul nou-dezvoltat in Marea Britanie folosește o metodă care presupune utilizarea unui cod genetic sintetic având la bază materialul genetic al virusului.

Cercetarile pentru realizarea acestui vaccin experimental au fost finanțate de către guvernul britanic cu 51 de milioane de dolari, la care s-au adăugat alte 6,3 milioane de dolari din donații, și vin după ce un alt vaccin experimental dezvoltat de experții de la Universitatea Oxford au început deja testările clinice pe oameni.

Dacă testarea va fi un succes, vaccinul ne va ajuta nu doar să combatem coronavirusul, dar și alte boli care ar putea să apară pe viitor.


Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233