Vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, din octombrie și în România
Din luna octombrie și în România se va administra cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19, după ce vor veni recomandările Agenției Europene a Medicamentului, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului de vaccinare.
A treia doză va fi administrată în cazul vaccinurilor ARN mesager, respectiv Pfizer și Moderna.
Cine va primi a treia doză de vaccin anti-COVID-19?
Autoritățile au stabilit două variante pentru administrare.
A treia doză de vaccin anti COVID-19 va fi inclusă în schema inițială de vaccinare a persoanelor imunodeprimate.
În cazul celorlalte categorii de persoane vulnerabile a treia doză se va face la șase luni de la administrarea celei de-a doua.
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că analizează datele privind o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech, care urmează să fie administrată la şase luni după cea de-a doua doză la persoanele începând cu vârsta de 16 ani.
Cele două companii farmaceutice au depus o cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente, care a declarat că va efectua o evaluare rapidă a datelor, cu un rezultat aşteptat „în următoarele câteva săptămâni”.
Vineri, compania farmaceutică americană Moderna a declarat că a cerut EMA aprobarea condiţionată pentru administrarea unei a treia doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-Covid-19.
Vaccinurile produse de
Moderna şi Pfizer se bazează pe noua tehnologie ARN mesager (ARNm).
Totodată, EMA a anunţat luni că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sisteme imunitare slăbite. Rezultatul acestei analize va fi oferit în timp util, a mai spus agenţia europeană.
Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 la persoanele complet imunizate.
Câți români s-au vaccinat anti-COVID-19
Acoperirea vaccinală anti-COVID la nivel naţional, din populaţia rezidentă eligibilă de peste 12 ani, este de circa 31%, în Capitală fiind de 49,4%, a declarat marţi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.
"Acoperirea, din populaţia rezidentă eligibilă de peste 12 ani, este de circa 31%. (...) Acoperirea vaccinală în municipiul Bucureşti se apropie de 50%, vorbim de 49,4%. Urmează judeţul Cluj cu aproape 46%, judeţul Sibiu cu 39%, Timiş 36,3%, Constanţa 36,5%, Braşov 36,3%. Mai avem doar două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care au o rată de acoperire sub 20%, în rest toate judeţele au rată de acoperire vaccinală de peste 20%", a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Preşedintele CNCAV a menţionat că până la data de 6 septembrie au fost vaccinate 5,28 milioane de persoane cu cel puţin o doză, din care, cu schemă completă, 5,17 milioane de persoane.
Eveniment
Social
Externe
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

