dobroge.tv

Live

Raed Arafat: Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile. Excepție fac urgențele și nașterile

Raed Arafat: Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile. Excepție fac urgențele și nașterile
04 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat luni seară, la finalul ședinței de Guvern, că unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”,a spus Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Șeful DSU a precizat că „prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.

Arafat a mai explicat că managerii distribuie personalul care devine disponibil din acest manevră către structurile care tratează pacienţii Covid pozitiv.

Dacă unităţile respective nu ratează pacienţi cu coronavirus, personalul disponibil este anunţat la DSP în vederea detaşării, la nevoie.

”Problema noastră este dublă, una este a spaţiului şi a locurilor cu oxigen, alta este a resursei umane. Această măsură încarcă să rezolve această problemă”, a mai precizat Arafat.

Acolo unde este deficit de personal, personalul medical va lucra în ture de câte 12 ore şi va merge la serviciu doar în turele programate, nu zilnic.

Şeful DSU a explicat că nu se pune problema ca pacienţii să nu fie trataţi, dar este nevoie de rezolvarea acestei situaţii de urgenţă.

”Avem resurse mai limitate faţă de necesar. Este una dintre soluţiile care s-au aplicat în foarte multe ţări în valuri grave ca cel prin care trecem în acest moment”, a mai precizat Arafat.

Un alt ordin vizează faptul că toţi rezidenţii de medicină de urgenţă urmează să fie preluaţi la Unităţile de Primiri Urgenţe pentru completarea personalului.

Şi rezidenţii de ATI vor fi vizaţi de o măsură similară.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233