dobroge.tv

Live

Bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat. Attila: 120 de milioane vor fi alocate pentru medicamente necesare în tratarea pacienților COVID

10 noiembrie 2021

Bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 332,5 milioane de lei. O parte din bani vor fi folosiți pentru achiziționarea medicamentelor necesare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Concret, este vorba de 70 de mii de flacoane de Remdesivir. Suma au fost alocată din Fondul de rezervă.

120 de milioane din această sumă vor fi alocate pentru continuarea achiziției de medicamente necesare în contextul pandemic și anume este vorba despre 70.000 de noi flacoane de Remdesivir. Vreau să fac specificarea că astăzi avem în stoc suficiente doze din acest medicament pentru următoarele săptămâni, dar dorim din timp să asigurăm continuitatea tratamentului în spitalele din România. Astfel încât, după publicarea în Monitorul Oficial, imediat vom începe demersurile de achiziție publică pentru acest medicament.

26 de milioane de lei pentru achiziționarea următoarei tranșe de 700.000 de doze de vaccin gripal. 20 de milioane de lei pentru achiziția unui număr de 36.000 de doze de vaccin anti HPV”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233