S-a redeschis secția de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Zeci de copii sunt internaţi cu viroze: ''Acum este cald pentru că este prima zi în care s-a dat căldură''
A trecut mai mult de un an de la incendiul care a distrus o parte a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. După ce o perioadă de timp unitatea medicală a fost închisă, treptat au început să fie funcționale diverse secții. Acum, întreaga secție de Pediatrie a spitalului este deschisă, însă nu la capacitatea de dinainte de incendiu. În prezent sunt 39 de paturi disponibile, iar în ultima perioadă au fost internați 22 de copii cu diferite boli.
Secția de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a fost redeschisă în urmă cu două săptămâni. Cu toate acestea, nu funcționează la capacitate maximă, ca înainte de incendiu. În trecut, erau disponibile 57 de paturi, iar în prezent sunt cu aproape 20 de locuri mai puține.
Din 39 de locuri disponibile pe secția de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța sunt ocupate 22 de paturi în acest moment.
Micii pacienți au diferite diagnostice, cei mai mulți sunt internați cu afecțiuni respiratorii. În luna septembrie au fost externați 67 de copii, în octombrie 81, iar în prima parte a lunii noiembrie au fost 51.
“Sunt internate în prezent cazuri de meningită, de scarlatină, de angine, boala gura-mână-picior, enterocolite foarte multe, virale, bacteriene. Marea majoritate sunt cu afecțiuni respiratorii, cu viroze, cu răceală comună. Sunt mulți copii cu rinovirusuri. Acestea sunt cauzele care determină în principal răceala comună”, a declarat dr. Claudia Cambrea, manager Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
În acestă iarnă, căldura ar fi o altă problemă în unitatea medicală. Și asta pentru că spitalul este racordat la sistemul centralizat de încălzire al orașului. Astfel, dacă vor exista avarii, pacienții vor avea de suferit pentru că vor fi nevoiți să stea în frig.
“Acum în spital este cald pentru că este prima zi în care s-a dat căldură. Până acum a fost o perioadă de câteva zile în care au fost făcute probe, dar acum chiar este cald și se simte că este altă atmosferă. Până acum a fost un pic mai dificil, a trebuit să ne încălzim cu aerele condiționate pe care le aveam”, a precizat a declarat dr. Claudia Cambrea, manager Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
De când au fost date în folosință mai multe secții ale spitalului, au fost luate și o serie de măsuri pentru preîntâmpinarea unui alt incendiu. Astfel, pe lângă instalația electrică complet refăcută, din material antifoc, dar și senzori de detectare a oxigenului care declanșează automat ventilația, există și alte metode.
La intrarea în fiecare salon există indicatori de diferite culori. De exemplu, verde înseamnă că pacientul se poate transporta singur în cazul unui incendiu. Galben înseamnă că pacientul are nevoie de ajutor, iar roșu înseamnă că pacientul este netransportabil.
Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța ar urma să aibă paturi de terapie intensivă abia anul viitor. Unitatea medicală modulară urmează să fie adusă până în luna aprilie 2023. Aceasta are o capacitate de 52 de paturi, dintre care 10 de ATI. În prezent, spitalul funcționează cu o capacitate de 130 de paturi din 220 câte erau în trecut. În acest moment sunt internați aproximativ 75 de pacienți cu diferite afecțiuni.
Eveniment
Social
Externe
Educație
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

