Live

A început testarea gratuită împotriva Covid-19 în farmaciile constănțene

Publicat pe 22 iulie 2021

Oamenii au venit încă de dimineață, iar interesul este mai mare la sfârșit de săptămână. Reprezentanții farmaciilor au obligația să raporteze la Direcția de Sănătate Publică eventualele cazuri pozitive.

Într-o farmacie constănțeană, oamenii au venit să se testeze gratuit încă de dimineață. Procedura este simplă, iar rezultatul este primit pe loc. Se folosesc teste antigen rapide, iar personalul este certificat să facă această procedură.

Mulți oameni preferă să se testeze în loc să se vaccineze. Iar cum noile reguli nu permit accesul la evenimentele mari fără test sau vaccin, oamenii vin în special la sfârșit de săptămână să se testeze, pentru a primi pe loc rezultatul.

Reprezentanții farmaciilor îi îndeamnă pe oameni să se testeze dacă au simptome. Astfel își fac un bine atât lor, cât și familiei lor. Ca și până acum, datele vor fi centralizate și raportate.

În prezent, patru farmacii din Constanța oferă serviciu gratuit. Farmaciile în care se va efectua procedura au primit teste de la stat.


Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233